Bluboo X6, 5.5" 4G Chinaphone met vingerafdruksensor voor $119,99

Het scherm

 

Het scherm in de Bluboo X6 is een 5.5 inch 540P gelamineerd IPS-scherm. Met een PPI van ongeveer 200 is dit alles behalve een hoogvlieger op het punt van resolutie. Allereerst had ik er dan ook een hard hoofd in of dit nog wel acceptabel is.

Ondertussen heb ik wat kunnen wennen aan de lagere resolutie en moet ik zeggen dat het mij alles meevalt. Ja de resolutie is niet hoog, maar dat maakt het niet onwerkbaar. Tijdens het gebruik van de meeste apps heb je dan ook weinig hinder van de lagere resolutie. In de browser en andere apps waar je kleine teksten tegen kan komen zie je het nadeel van de lage resolutie vooral terugkomen.

Tegenover de lagere resolutie staat dan wel weer dat het scherm gelamineerd is, dit zie je vaak niet op de goedkopere toestellen. Een gelamineerd scherm heeft geen lucht tussen het scherm en het LCD waardoor je betere kijkhoeken en minder schitteringen krijgt. Dit is ook duidelijk te zien naast een ander budgetscherm/-toestel zoals de Inew U1.

De kleuren en kijkhoeken van het toestel zijn in orde, ik heb bij toestellen van deze prijs slechtere schermen gezien. Al hebben deze schermen vaak wel weer een hogere resolutie.

Hieronder kan je een aantal foto's van de kijkhoeken, wit- en zwartwaarden vinden

(Foto: RobertNL)

De zwartwaarden zijn goed genoeg. Doen zeker niet onder voor One+1 of de Jiayu S3. Al blijf het een LCD en blijf je dus licht waarnemen als het beeld zwart is.

(Foto: RobertNL)

Kijkhoeken zien er goed uit, onder een grote hoek zie je wel een beetje een waas maar dit is niet meer dan andere toestellen en alleen onder een extreme hoek.

(Foto: RobertNL)

Het beeld is ietwat blauw, maar niet enorm storend blauw zoals bij enkele toestellen wel eens waargenomen is.