De Sims 3: Beestenbende

Gespeeld op Windows
Ook beschikbaar op Mac, Xbox 360, PlayStation 3 en Nintendo 3DS

Header

Menig simmend pc-gamer is voorlopig weer even zoet met de nieuwe uitbreiding voor De Sims 3. Dit keer komen de katten, honden en paarden al snuffelend een kijkje nemen bij je Sims in De Sims 3: Beestenbende.

Mijn collega's bij FOK!games zijn lang niet zo enthousiast over Sims-spellen als ik. Vandaar dat ik weer uit mijn spellingscontrolekastje kom kruipen om iets te tikken over de nieuwe Sims-uitbreiding. Ik ben gek op dieren en vond de toevoeging van dieren in De Sims 2 een leuke toevoeging, dus ik had dan ook hoge verwachtingen van dit uitbreidingspakket.

De Sims 3: BeestenbendeDe Sims 3: Beestenbende

Wroef! Wroef!
De uitbreiding geïnstalleerd, mijn dierenhart vol verwachting kloppend begin ik met het maken van een nieuw gezin. Door dit te doen kan ik namelijk een dier toevoegen aan een Sims-gezin en het tot in de kleur van de hondenpootjes zelf creëren. Honden, katten en paarden zijn er in verschillende rassen. Je kunt de rassen allerlei kleuren geven, van zwart-wit gestippeld tot groengeel. Het is maar net wat je leuk vindt. Nadat ik de hond drie leuke eigenschappen heb meegegeven is het tijd om het gezin in een huisje te plaatsen en los te gaan met dierlijke avonturen.

Wat me direct opvalt is dat ik de hond zelf kan besturen. Dit werkt een stuk beter dan in de uitbreiding die bij De Sims 2 hoorde, daar hadden de dieren AI en kon je alleen vanuit je Sim de dieren aandacht geven. Een nadeel is wel dat de dieren een plek in je gezin opeisen. Twee volwassen Sims met acht kinderen gaat dus niet meer, je zult keuzes moeten maken in hoeveel kinderen je wilt en hoeveel dieren je wilt.

De Sims 3: BeestenbendeDe Sims 3: Beestenbende

De hond is, zoals ik al had ingesteld bij het karakter, erg braaf! Tijdens het spelen lijkt madame echter nogal vernielzuchtig bezig en bijt het bankstel aan gort. Het is aan mijn Sim om het dier te straffen voor het vernielzuchtige gedrag en een kauwspeeltje voor het dier te kopen, kauwspeeltjes heten immers niet voor niets kauwspeeltjes. Na genoeg straf wordt de eigenschap "niet vernielzuchtig" toegevoegd aan de karaktereigenschappen van de hond en zal de hond niet zo snel naar je bankstel happen, maar wel naar het kauwspeeltje. Er zijn maximaal drie eigenschappen in te stellen als je het dier maakt, de andere twee eigenschappen worden opgedaan tijdens het spelen door belonen of straffen van gedrag. Ditzelfde geldt overigens ook voor de katten die je in huis haalt.

A horse is a horse ofcourse, ofcourse.
Nadat ik alle leukigheden met de hond en mijn Sim heb uitgeprobeert én omdat mijn Sim heel veel wil én ook nog paardenmeisje is, heeft ze al snel de wens om een paard te adopteren. Nadat ik een baal hooi (waar volop in ge-Whoo-hoo't kan worden door je Sims), een stal en een trog water heb gekocht voor het geadopteerde paard, is het tijd om mijn Sim ook te leren rijden op het beest. Daar is de manege voor in het leven geroepen. Je kunt hier een rijles volgen en meedoen aan verschillende wedstrijden in de categorieën racen en springen. Je Sim en zijn/haar paard moeten hier wel vaardigheden voor opdoen. Hoe beter de vaardigheden, hoe hoger je Sim eindigt in het klassement en hoe meer geld je Sim mee naar huis neemt. De paarden zijn naar mijn mening een ontzettend leuke toevoeging, zo niet de meest leuke.

De Sims 3: BeestenbendeDe Sims 3: Beestenbende

En verder..
Een van de eerste dingen die ik doe nadat het uitbreidingspakket is geïnstalleerd en m'n Sims-gezin ook een plek heeft gevonden, is het uitpluizen van de koopcatalogus. Hier vind je ook nog wat andere dierattributen zoals de vogelkooien, mierenboerderij en hamsterhokken. Ook zijn er weer veel meubels en decoratiestukken bijgekomen met een rodeo-tintje. Daarnaast zijn er natuurlijk tal van katten- en hondenspeeltjes toegevoegd. Ook voor de paarden is er het nodige toegevoegd. Naast deze nieuwe items zijn er nieuwe kledingstukken, kapsels en er is een nieuwe buurt toegevoegd: Appaloosa Plains. Deze buurt heeft de uitstraling van een Gilmore Girls-achtig dorpje in een Western-jasje met veel boerderijen. De makers van de uitbreiding hebben er absoluut een leuke sfeer aan toegevoegd.

De Sims 3: BeestenbendeDe Sims 3: Beestenbende

Conclusie
Het enige wat ik eigenlijk kan concluderen is dat je echt weer even zoet bent met deze uitbreiding. Zeker als dierenliefhebber is dit een ontzettend leuke uitbreiding aan je Sims-imperium. Echte nadelen heb ik niet kunnen vinden, afgezien van gebruikelijke bugjes die meestal met uitbreidingspakketten meekomen. EA komt ongetwijfeld snel met een patch om wat kleine dingetjes te fixen. Absoluut positief ben ik over de paarden en de mogelijkheid om dieren zelf te besturen. Het leukste uitbreidingspakket tot nu toe wat mij betreft!

Pluspunten
Minpunten
Cijfer
+ Het zelf kunnen besturen van de dieren
- Wederom bugs in eerste release
7,5
+ Nieuwe buurt en nieuwe items