Special / CD: Ruud's Camping Knallers

Het is eind september. De allerlaatste zonnestralen breken hier en daar nog door in Nederland en daar moeten we gebruik van maken. FOK! gaat met het album Ruud's Camping Knallers een weekend naar de camping om te bekijken hoe de cd in de smaak valt.

Ruud

Dag 1: Boogie, lichte verwarring en marmalade

René (MrManiak) zit met enkele FOK!collega's in de auto om op weg naar een camping op de Veluwe te rijden. Met het raampje open en het nummer 'Mr. Saxobeat' van Alexandra Stan uit de speakers is het een goede rit naar het natuurgebied. Terwijl op de achterbank recensenten Martijn (Beaudelaire) en Laurence (On) een discussie voeren over goede muziek, zit spellingcontroleur Bernard (bennootje) naast René naar de hoes van het album te staren. Hij rilt bij het lezen van de titel Ruud's Camping Knallers. "Dat moet natuurlijk Ruuds Campingknallers zijn."

Het heeft even geduurd en na een rit van een kleine twintig minuten is er nog niet een nummer op het album voorbij gekomen waar we los op gaan. Met de stereo op vol vermogen blaast het FOK!kampeerteam het terrein in de Veluwe op. The Four Tops met 'Loco In Acapulco' doet het goed en met z'n allen zingen we vrolijk mee met de weinige woorden tekst die we kennen. De zon gaat langzaam onder en het wordt echt tijd om de tenten op te zetten. Laurence is de persoon met de meeste tentbouwervaring, gevolgd door de 'alleen op festivals'-kampeerders Martijn en René. Terwijl de tenten worden opgebouwd wordt enigszins zorgwekkend Labelles nummer 'Lady Marmalade' door Bernard meegezongen.

Als na de oude klassiekers zoals 'Spin My Head Around' en 'Making Your Mind Up' de tenten eindelijk staan, wordt er tevreden vanuit een rijtje campingstoelen naar het resultaat gekeken. Veel tijd om stil te zitten is er niet; de track 'Blame It On The Boogie' van The Jacksons ramt de boombox uit. Het nummer wordt door de complete crew ervaren als een gouwe ouwe waar je niet op stil kunt zitten. We zijn inmiddels op de helft van de eerste cd, maar Laurence houdt voet bij stuk als het gaat om de tracks: "Ik vind ze eigenlijk allemaal niks, haha."

De zon is onder en de heren zitten met een kratje bier bij het kampvuur. De boombox is meegenomen en speelt op de achtergrond waar we vanmiddag zijn gestopt. Bij track nummer zestien wordt er door het team vreemd opgekeken: de Laserkraft 3D met 'Nein, Mann' speelt. Vreemd, op de hoes staat toch echt dat dat pas het zeventiende nummer is. Lichtelijk verward trekt René nog een biertje open.

Met het laatste nummer op de eerste cd, Sak Noel - Loca People (Ruud De Wild Remix) wordt lekker ordinair de avond afgerond en zoeken de heren de tenten weer op. Met de nodige biertjes achter de kiezen wordt er lustig op los gediscussieerd over het nummer dat bij nagenoeg niemand aanslaat. Wat een slechte track is het eigenlijk.

Veluwe

Dag 2: Hallo rotweer en auto

Het is weer ochtend. De haan kraait en net als het weer begint de cd niet fijn. Het is namelijk iets waar we deze en de vorige zomer ontiegelijk veel last van hebben gehad. Het is namelijk regen. En het nummer 'I Know You Want Me' van Pitbull. Terwijl de regen tikt onder de opgezette partytent drukt de al wakkere Bernard meteen een paar nummers weg. Niemand wordt namelijk nog vrolijk van 'Stereo Love' en 'Beggin'. In de hoop op een beter nummer knalt André Hazes met 'Zomer' door de speakers. Laurence drukt het kussen tegen zijn oor en René draait zich nog een keer om. Martijn kruipt zijn tent uit en drukt 'Hello' van Martin Solveig en Dragonette aan. "Dat is eigenlijk wel het beste dancenummer wat er op de tracklist staat. Geen commerciële troep in ieder geval."

De rest van de dag is zeer matig te noemen. 'Follow The Leader' wordt nog redelijk geaccepteerd maar het is te vaak gedraaid om nog leuk te vinden. Naast 'Hello' in de ochtend scheen voor Bernard de zon 's middags nog even bij het nummer 'Boys (Summertime Love)' van Sabrina. Hierna wordt het helaas niet meer beter voor ons op de camping.

'Tonight' erg plakkerig en vervelend. Helaas zorgde Peter de Koning met 'Het Is Altijd Lente In De Ogen Van De Tandartsassistente' ook niet voor een verbeterde sfeer. We proberen het allemaal nog vol te houden maar bij Gerard Jolings 'Love Is In Your Eyes' begint iedereen meteen de spullen in te pakken. We zijn er allemaal helemaal klaar mee. Door een kortsluiting in de boombox bleef het album afspelen en tijdens het nummer 'What's Love' van Shaggy ft. Akon zijn we allemaal van mening dat het antwoord niet 'kamperen' is. Tijdens het inladen van de auto komen we allemaal tot een enkele conclusie: dag 1 was veel beter dan de tweede. Bij de eerste dag was er een aangename afwisseling tussen vrolijkheid, nostalgie en dansbare momenten, dag twee voelde zeer flauw, vervelend en vooral volstrekt willekeurig aan. Het weer en het totaalplaatje van dag twee was zeer matig te noemen.

De boel is ingepakt, alle tassen en rugzakken staan weer in de achterbak en met z'n allen springen we weer in de auto. Terwijl we met de auto door de blubber rijden draait ironisch genoeg het laatste nummer van het album: 'Get Outta My Dreams, Get Into My Car'.