Preview: 16 and Pregnant seizoen 2

MTV zond vanaf 2009 het programma 16 and Pregnant uit. De show liet het leven van tienermoeders zien zoals het niet eerder in beeld kwam, namelijk ruw. Problemen, de bevalling en de stress, het volledige hebben en houwen was te zien. Doel van het programma is tieners er meer bewust van maken wat zwangerschap op zo'n jonge leeftijd met zich mee kan brengen. Toch lijkt het dat men er nog te makkelijk over denkt: seizoen twee met negentien (!) nieuwe vaders en moeders gaat vanaf vandaag van start.

16 and Pregnant

Brooke is 16 en heeft een vriendje genaamd Cody. Ze heeft hem leren kennen op het circuit in Mannsfield, Texas. Cody heeft Brooke een huwelijksaanzoek gedaan en ze rijden nu als verloofden samen rondjes over het lokale autoracecircuit. Toch is er nog iets speciaals te noemen... Ik kan er wel omheen draaien, maar je weet wat er speelt: Brooke is zwanger.
Naast de zeer vroege zwangerschap is er nog een probleem, namelijk het geld. Brookes ouders zijn niet bepaald rijk en over Cody's ouders is weinig bekend. Werken bij hun ouders is geen optie.
Na een zeer snelle bruiloft begint het er toch echt op aan te komen. Met een flinke zes maanden in de zwangerschap probeert Cody door middel van een race geld te verdienen voor zijn toekomstige gezin in de laatste race die hij in tijden gaat rijden. Het kind gaat een jongetje worden met de naam Brody, een logische samenstelling tussen 'Brooke' en 'Cody'. Afgezien van de vele onderlinge ruzies en ergernissen hopen de problemen zich in rap tempo op.. Weken vol geschreeuw, geld- en studieproblemen en het tot stand komen van een hecht gezin volgen.

Niet alleen Brooke is dit seizoen zwanger, maar ook Megan. Zij ziet hoe haar vriendje haar verlaat wanneer zij hem juist heel erg nodig heeft. Ashley kampt met adoptietwijfels en denkt er aan om haar kind af te staan aan haar oom en tante en ex-partygirl. Ook is er Aubrey, die inziet dat niet al haar geld meer uitgegeven kan worden aan shoppen met haar vriendinnen. 'Homecoming Queen' Kayla is ook zwanger en heeft trouwplannen, maar kan ze de chaos van dit alles wel aan? Dit is maar een kleine selectie kandidaten van een nieuw seizoen 16 and Pregnant. Inmiddels is Teen Mom, de spin-off van de originele serie, ook verlengd met een tweede seizoen.

Brooke en Cody

Dit seizoen is anders dan het voorgaande. Naast dat er weer momenten met Dr. Drew Pinksy zijn, is er ook een enorme controversie ontstaan over een van de moeders. Het is iets waar in seizoen een wel over werd gepraat, maar uiteindelijk niet door ging. Benieuwd?

Seizoen 2 van 16 and Pregnant is vanaf vandaag om 21:00 op MTV te zien.