Infernal: Hell's Vengeance




Games van Playlogic hebben over het algemeen niet een al te goede naam. Zo is de shooter Infernal die twee jaar geleden uitgebracht werd door Playlogic, ondanks zijn score van 77%, niet echt bijzonder. Gelukkig lijkt Playlogic een nieuwe weg in te zijn gegaan met Fairytale Fights. Is deze game net zo beroerd als zijn PC-broer van twee jaar geleden? Of heeft Playlogic hem nog flink opgeknapt?

Ryan Lennox houdt zich verscholen achter een pilaar. Het is koud en een gierende wind waait door het klooster. Voor hem staat een monnik met de rug naar hem toe. Lennox schat dat de man niet ouder is dan een jaar of 30. Helaas voor Lennox is de monnik bewapend met gevaarlijk uitziende werpsterren. Lennox slaat een nauwelijks hoorbaar zuchtje en komt iets achter de pilaar vandaan. Hij richt zijn wapen op de monnik, die nog steeds met de rug naar hem toe staat, en voelt hoe een dikke rode lichtgevende vloeistof uit zijn bovenarm komt opgezet. Deze vloeistof beweegt zich verrassend snel naar zijn hand toe en daarna het pistool binnen. Lennox grijnst. Er volgt een luide knal en de monnik valt op de grond. Lennox komt, terwijl de rode vloeistof weer zijn arm intrekt, helemaal achter de pilaar vandaan en loopt naar de monnik toe. Hij bekijkt de man nog eens goed en komt tot de conclusie dat deze toch een stuk jonger is dan hij in eerste instantie dacht. Ach, het zou hem ook een zorg zijn. Lennox knielt en legt zijn hand op de borst van de man. Dezelfde rode vloeistof komt weer uit zijn arm opzetten en omwikkelt de monnik nu. Deze zweeft in eindje de lucht in om dan met een rode gloed te verdwijnen in het niets. Lennox grijnst en voelt zich opeens stukken beter…

Als je dat zo leest klinkt het spel veelbelovend. Vanuit de schaduw mensen afmaken met duivelse krachten en ze dan absorberen om je eigen energie weer aan te vullen. En ik moet zeggen, dat kan een heerlijk partijtje knokken worden. Mits het natuurlijk goed is uitgewerkt.
En ik weet dat ik niet nu al hoor te vertellen of dit is gelukt of niet. Maar ik ben koppig en ik doe het lekker toch.