Ferry Corsten-Full on Ferry, welcome to my masquerade

Ferry invites:

Sidney Samson
Lange
Eddie Halliwel
Solarstone
Sander van Doorn
Marcus Schössow

Om AHOY vol te krijgen moet je niet alleen van goede huize komen, je moet ook de beste paarden van stal halen. Dat begrijpt Ferry Corsten als geen ander. Full on Ferry is niet zomaar een dance-event, maar een interpretatie van zijn levenswerk. In zinnenprikkelende sfeer; audio en video waarin zijn visie, gevoel en zijn kijk op de industrie centraal staan. Menig collega is hem natuurlijk al voorgegaan, maar wat Ferry zo bijzonder maakt is dat hij zichzelf ervan heeft weerhouden het tot een 'God in zijn tempel' concept te maken.
En precies die subtiele nuance maakt dat het in mijn optiek een event is waar iedereen een keer geweest moet zijn, los van je muzikale voorkeuren.
Ik ben ook geen Trance liefhebber, integendeel, maar wie een goed verhaal te vertellen heeft hoeft zich niet te laten belemmeren door muzikale segregatie. En het verhaal dat Ferry te vertellen had, was boeiend tot de laatste minuut en in elk opzicht een waardige interpretatie van zijn levenswerk.

Naast de smetteloze organisatie (UDC) en de prachtige visuele aankleding waaronder laser-en pyrotechnics, had dit evenement alles wat je in een evenement anno 2008 zoekt. Mede dankzij de overweldigende aftrap van melody hero Sidney Samson, was de uitgelaten sfeer onder de bezoekers direct aanwezig. Menigeen had zich sprookjesachtig uitgedost en vooral het type bezoeker was opmerkelijk. Wellicht dat het genre hiervoor typerend is, maar ik heb zelden zoveel frisse en vrolijke snoetjes bij elkaar gezien. Dat Samson goed in de smaak viel bij het publiek was niet alleen voelbaar, maar zeker ook hoorbaar. De beste man heeft een fluitconcert gehad waar Pavarotti jaloers op zou zijn. Het was dan ook ergens wel een anti-climax toen Ferry de tafels weer overnam. Niet om de host af te willen vallen, maar qua timetable was de volgorde niet zo handig gekozen.

De razende TGV-trein van Samson werd vervangen door de toerbus van Ferry en die overgang was wellicht iets te knullig. Ferry is in mijn optiek een geweldige producent, maar geen geweldige dj. Het aspect wat hij wel als geen ander weet uit te buiten is het betoveren van zijn publiek. In zijn zwevende dj-booth stond hij als een ware master of puppets zijn publiek te bespelen en genoot zichtbaar met volle teugen. De sets van zijn gasten vloeiden ook heel soepel door de avond. Een utopische symbiose van artiesten die allemaal een goed verhaal te vertellen hebben, die allemaal leven voor de muziek en zichtbaar trots waren deze nacht samen te zijn en hun levenswerk met het publiek te delen. De meest opvallende artiest van deze avond was voor mij toch wel Marcus Schössow. Deze benjamin lijkt me iemand om rekening mee te houden in de toekomst.

Ik kan iedereen aanraden dit evenement een keer te bezoeken. Het is een nacht vol betovering, liefde en passie. Wat dat betreft ben ik nog steeds geen trance liefhebber, maar wel Full on Ferry.

Meer informatie op www.fullonferry.com