Boek: Meestervertellers - Renee Fokker leest Agnes

Agnes is een gescheiden bijstandsmoeder. Samen met haar zoon DaniŰl probeert ze haar leven weer op de rails te krijgen. De verhalen zijn doordrenkt van Agnes' drankzucht, liefdesleven met haar ex, nieuwe, al dan niet getrouwde liefdes, drinkvrienden en een om aandacht vragende moeder. Het kenmerk van de verhalen is dat ze van dag tot dag worden beschreven, met hilarische, maar soms ook trieste situaties. Toch eindigen ze altijd hoopvol.

De drie CD's zijn opvolgend; de eerste drie verhalen over Agnes, over haar dagelijkse beslommeringen die worden gekenmerkt door mannen en drank en hoe dit alles haar roerige leven beheerst van een zelfstandige-maar-afhankelijke-vrouw-van-nu, zoals Van Straaten het zelf noemt. EÚn en ander wordt verder aangevuld met de altijd opgewekte zoon Daniel en de pogingen van Agnes hem een zo goed mogelijk leven te geven. Verder komen er diverse liefdes langs zoals Arthur, Robert en Titus. Kortom; een leven waarin Agnes vooral zoekende is naar een nieuwe invulling van haar leven.

Agnes, geschapen door Van Straaten, voor zijn columns in Vrij Nederland, leest en luistert erg lekker. Het zijn herkenbare situaties waar de alleenstaande vrouw-van-nu, al dan niet met kind, mee te maken kan hebben, en toch is het prettig te horen dat het Agnes' leven is en niet het jouwe. Dat jij de boel beter op orde lijkt te hebben. Het knappe van de verhalen is dat ze gaande weg leiden naar een hoopvol einde, iets wat we allemaal graag zien in een verhaal.

De stem van RenÚe Fokker is erg prettig om naar te luisteren. Ze maakt Agnes tot een persoon waar je je mee kunt identificeren. De rustige manier van vertellen is aangenaam en je voelt de rust over je heen komen als ze je meeneemt in het hectische leven van de hoofdpersoon. Je kunt, samen met Agnes, even ontsnappen uit je dagelijkse sleur en beslommeringen en lekker wegdromen. RenÚe Fokker neemt je mee aan de hand langs het leven van Agnes. Een zeer geslaagde combinatie en zeker een goede aanvulling op de uitgegeven boeken van Van Straaten. Het luisteren naar de CD's maakt dat je de boeken wilt kopen en dat betekent dus dat het een goed en geslaagd project is geweest.


Uitgever: De Hoorspelfabriek ISBN: 9041750037 Duur: 143 minuten
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!