Film Review: The Last Samurai

Tom Cruise heeft aan deze film een zware dobber gehad. Hij heeft 6 maanden heel erg hard moet trainen om de kunsten van de samoerai onder de knie te krijgen en een paar woorden Japans te kunnen spreken. Cruise was tijdens deze training nog bijna zijn hoofd kwijt geraakt toen een medespeler bijna het hoofd van hem er af sloeg met een samoeraizwaard.



The Last Samurai is zo een typische film die bij de ene helft van het publiek goed aan komt en bij de andere helft zeer slecht. Het verhaal is erg voorspelbaar maar zo nu en dan heeft het toch de kracht om je mee te slepen in de film. Toch is het niet gelukt om van de The Last Samurai ook echt een orginele samoerai film te maken.



Maar een goede actiefilm is het zeker geworden. De gevechten tussen het leger van de Keizer en de samoerai zijn mooi in beeld gebracht met schitterende één tegen één gevechten. Ook de omgevingen zijn erg mooi en zeer goed wat alleen maar ten goede komt aan de sfeer van deze film. Daarom geef ik The Last Samurai ook een 7.5 als eindcijfer. Het is een goede film met geweldige actiescènes en een hoog Braveheart-gehalte.




Score: 7.5

GenreAvontuur / Actie
Lengte154 minuten
RegieEdward Zwick
CastTom Cruise, Ken Watanabe, Billy Connolly e.a
ReleasedatumDraait al in de bioscoop
Officiële siteThe Last Samurai