CD Review: Nelly Furtado - Whoa Nelly!

Het album, genaamd Whoa Nelly! klinkt vrij gevarieerd. Een beetje Zuid-Amerikaanse R&B, zo zou ik het willen omschrijven. Veel verschillende instrumenten, waarvan ik de naam meestal niet één-twee-drie zou weten, worden gebruikt.

De CD begint met het nummer Hey man, met een vrolijk viooldeuntje, wat bij mij wat lentekriebels opwekt. Het nummer erna, On the radio, staat als

een huis. Het begint heel rustig met Nelly die een beetje rap-achtig zingt, en je hoort een gitaar. Het refrein is heel vet! Het zal me zeer verbazen als dit niet de volgende single is.

Na nummer 5, I'm like a bird, komt het album echt op gang met nummers als Turn off the light, wat vrij zuiderlijk klinkt, Trynna finda way en Party, wat juist weer een beetje oosters klinkt. Nummer 11, I will make you cry, is een beetje een rapnummer. Er zit een break in het nummer, met een 'rapscratch', en gedeeltes worden door Nelly in haar eigen stijl gerapt.

Het volgende - en officieel laatste - nummer, dat Scared of you heet is een heel mooi nummer, waaruit blijkt dat Nelly een hele goede stem heeft, en waarbij het nauwelijks uitmaakt dat het meeste niet te verstaan is (tenzij je Portugees kan ). Dan komt er nog een bonusnummer, genaamd Onde estas, wat schitterend in het Hindi gezongen is. In dit nummer is het geluid van de zee heel mooi met het nummer verweven. Met deze twee nummers kan je heerlijk wegdromen en zeker bij Onde estas hoef je je ogen maar dicht te doen, en je ligt in een paradijs aan het strand...


Conclusie: Dit album is een aanrader! Zeker als je alvast in zomerse sferen wilt komen.

Score7.5

Bedankt, Machiel, voor het insturen van deze review.