Ciel Fledge

In een verre toekomst heeft de mensheid de aarde verlaten omdat aliens de wereld bedreigen. Tijdens de invasie wordt er een mysterieus meisje gered en naar Ark-3 gebracht, een enorme stad in de lucht. Ciel Fledge laat je de ouder zijn van dat meisje, Ciel genaamd. Je adopteert haar en gaat haar groot brengen. Ondertussen leer je over haar verleden.

Ciel Fledge is onder andere een ouder-sim, je beheert hoe Ciel haar tijd gebruikt. Je krijgt aan het begin van een week een planning voorgeschoteld die jij moet vullen. Elke keuze die je maakt bepaalt hoe Ciel opgroeit. Op het eind van de week krijg je de resultaten te zien. Dat zie je in stats, maar ook in relaties met andere mensen om haar heen. Er zijn honderden karaktertrekken die Ciels interacties en haar skills in gevechten beïnvloeden.

In Ciels agenda kun je allerlei activiteiten plannen. Als je haar naar school laat gaan wordt ze natuurlijk slimmer en heeft ze kans vrienden te maken. Stuur je haar naar de sportschool dan zal ze een betere stamina en kracht hebben. Als je haar in plaats van de sportschool een bijbaantje laat krijgen dan komt er meer geld binnen, zodat je beter eten voor haar kunt kopen. Dat levert meer gezondheid op.

Ciel Fledge - Schedule (Foto: PQube)

Je kunt Ciel niet zomaar alle dagen naar de sportschool sturen. Ze zou ermee kunnen stoppen omdat ze te moe wordt. Je kunt haar ook te verwennend oor bijvoorbeeld te veel zakgeld te geven. Ze zou zo maar als een puber reageren. Je kunt haar ook standjes geven, als ze bijvoorbeeld van school spijbelt. Jij als ouder mag zelf bepalen hoe je haar gedrag beloont of bestraft.

De gevechten in Ciel worden met puzzels uitgevochten. Al haar opvoeding, dus haar aangeleerde karaktertrekken en stats hebben invloed in een match. Door vriendschappen te hebben krijg je support tijdens de gevechten. Elke Ciel is weer uniek door een opvoeding. Niet alleen haar trekken, ook haar leeftijd, lengte en gewicht veroorzaak jij door haar levensstijl te beïnvloeden. Je kunt haar ook stylen, door kleren en spullen te kopen.

Ciel Fledge - Battle (Foto: PQube)

Het verhaal van Ciel Fledge laat je zo af en toe op expeditie gaan naar aarde, waar je nieuwe gebieden ontdekt en nuttige items kunt verzamelen. Door haar met vrienden te laten gaan kunnen ze samen aliens verslaan om meteen een hoge boost in stats te krijgen. Het is niet alleen leren, werken en vechten. Ciel kan ook Ark-3 gaan bezoeken.

Ciel Fledge is een aparte game die moeilijk in een zin samen te vatten is. Het is een simulator, het is een puzzelgame en het heeft nog een verhaal ook. De game zit vol met keuzes die de gevechten en het verhaal beïnvloeden. Er zijn dan ook meerdere eindes waarin Ciel weer compleet anders is door jouw toedoen. Ciel Fledge komt ergens deze herfst uit op pc en Nintendo Switch.