Rage 2

Mooi roze is niet lelijk. Dat hebben ze moeten denken bij het Zweedse Avalanche Studios toen ze bezig waren met het design van Rage 2. Roze geeft tenminste wel wat kleur aan de wereld die toch al grauw is. Niet dat het nodig is, want de demo die wij onder ogen kregen op Gamescom was een grote adrenaline pump van jewelste.

Het verhaal in de demo was simpel. Na een korte introductie waarin de nieuwe superpowers worden uitgelegd, stuurde Dr. Kvasir ons naar een gebouw genaamd Eden Spaceport om een satelliet uit de lucht te halen. Natuurlijk gaat dit niet zonder slag of stoot. De Goon Squad, een stel malloten, heeft Eden Spaceport tot hun burcht omgebouwd en die moet je wel even uit de weg ruimen. Easy peasy, vooral als je dikke wapens en nieuwe superkrachten hebt. Toen dat eenmaal gelukt was, ging de demo op zwart, dus het uiteindelijke verhaal probeert Bethesda goed geheim te houden.

En dat is waar het in Rage 2 ook om draait. De game schreeuwt namelijk Doom uit. De shotgun en assault rifle schieten namelijk heerlijk weg, om elke hoek staat wel schietvoer en de geluidseffecten zijn heerlijk. Wat nieuw is zijn de superpowers die je krijgt. Als je namelijk genoeg vijanden dood, dan vult een meter zich. En dan kun je Overdrive starten. En dan word je echt een dikke badass. Je beweegt sneller, je ziet vijanden beter en je health wordt ook nog eens aangevuld. Hiermee word je dus bijna onoverwinnelijk en schiet je horde vijanden nog makkelijker af. Wat wil je nog meer?

Naast Overdrive heb je ook nog drie andere special powers, genaamd Nanotrite Powers. Neem bijvoorbeeld Slam. Met deze power spring je in de lucht en sla je tantoehard op de grond. Staan er dan vijanden in de buurt, dan vliegen deze alle kanten op. Handig als een groepje vijanden even in de weg staat. Een andere move is Shatter. Hiermee doe je een simpele Kamehameha waarmee vijanden kapotgaan met de dood als gevolg. Heerlijk als een groot monster in de weg staat. Met Dash spring je even de andere kant op, waardoor vijanden je moeilijker raken.  Allemaal handig om de wastland te kunnen overleven. Deze extra effecten zijn niet continu in te zetten, dus je bent geen Super Saiyan 3 ofzo.

Maar de grootste toevoeging is toch wel weer de Wingstick. Deze zat in deel 1 ook al, maar nu is hij toch een stukje beter. Als je hem upgrade kun je hiermee targets locken. Eenmaal gelockt, kun je een Wingstick ook om hoekjes heen gooien. Hierdoor denkt een vijand veilig zich te kunnen verstoppen. Echter, je gooit hem zo een hoekje om en vermoordt hem alsnog. Dat zijn de wapens die Rage net even iets meer diepgang geven dan een andere shooter, maar persoonlijk ga ik toch weer de snelle kills.

 

De volledige demo kun je hieronder bekijken.

 

Voorlopige conclusie

Rage 2 gaat de strijd aan met Doom en het is nog even de vraag of er nog iets van RPG elementen in gaan komen of niet. De demo smaakt naar in ieder geval naar meer! Rage 2 komt uit op PlayStation 4, Xbox One en pc en staat gepland voor juni 2019.