Heb jij dit najaar je coronaboosterprik al gehaald?

Het aantal mensen dat dit najaar opnieuw een boosterprik tegen het coronavirus heeft gehaald, is opgelopen tot bijna 2 miljoen. Heb jij je boosterprik al gehaald?

Coronavaccinatie ( Foto: JFC films on Pixabay)
Coronavaccinatie ( Foto: JFC films on Pixabay)

Het coronavirus komt nog steeds voor in Nederland. De coronaprik en bijbehorende boosters beschermen tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname. Daarom is dit najaar een nieuwe booster campagne van start gegaan. 

De coronaboosterprik is tot en met 22 december beschikbaar voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona, waaronder 60-plussers, zwangeren en zorgmedewerkers met direct patiënt- en/of cliëntcontact. De coronaprik zorgt voor bescherming tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname. Voor zwangeren blijft de coronaprik ook daarna beschikbaar. Dat geldt ook voor mensen die worden doorverwezen door een arts.

De vaccinatie begon met mensen van 60 jaar en ouder. In die groep is inmiddels rond de 30% procent gevaccineerd, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Ongeveer 7,5 miljoen mensen komen in aanmerking voor de vaccinatie. Het ministerie van Volksgezondheid verwacht op basis van eerdere rondes dat ongeveer 4 miljoen mensen daadwerkelijk de prik laten zetten. De campagne loopt tot eind december.

1816 stemmen , laatste: 11-12-2023, 11:54