Dwangsommen uitdelen voor asociaal gedrag in het verkeer, goed plan?

Rotterdamse handhavers gaan hardnekkige verkeersasocialen een dwangsom van €500,- opleggen. Samen met de politie hopen ze zo het asociale verkeersgedrag uit te bannen. Zouden we dit in heel Nederland moeten invoeren?

Verkeershufter (Beeld: Freepik)
Verkeersasociaal gedrag(Beeld: Freepik)

Het is in Rotterdam een grote ergernis: automobilisten die verkeersasociaal gedrag vertonen, met name in de zomermaanden. Rotterdammers vinden het zeer hinderlijk en vinden dat het de leefbaarheid in de stad aantast. Het gaat hier bijvoorbeeld om onnodig hard optrekken, getunede auto’s met knallende uitlaten, rondjes rijden (showverkeer) en luide muziek.

Politie en gemeentelijke handhavers gaan boetes van €280,- uitdelen voor ‘onnodig geluidsoverlast’ van voertuigen. Het gaat hier om onnodig hard optrekken, getunede auto’s met knallende uitlaten en luide muziek.

Gemeentelijke handhavers houden gerichte acties in straten waar sprake is van veel overlast. Handhavers constateren, rapporteren en leggen bij notoire verkeers-tokkies een last onder dwangsom op. Bij iedere opvolgende overtreding moet de bestuurder dan een dwangsom betalen ter hoogte van €500,- oplopend met een maximum van €3000,-.

684 stemmen , laatste: 31-01-2024, 18:38