Yates wint eerste echte bergrit in Ronde van Spanje na solo van 58 kilometer

Adam Yates heeft de eerste echte bergrit in de Vuelta a Espana gewonnen. De Brit zat mee in de vroege vlucht en won met drie minuten voorsprong. Ben O'Connor kwam in de groep van de favorieten binnen en blijft nog altijd ruim aan de leiding staan in het algemeen klassement.

Joao Almeida ging niet meer van start in de negende etappe van de Ronde van Spanje. De Portugese kopman van UAE Emirates moest de strijd staken vanwege een coronabesmetting en er bleven 166 renners over. In de eerste bergrit met drie beklimmingen van de eerste categorie reed in de beginfase een grote kopgroep weg en pakte vrij snel vijf minuten.

Yates zat mee in de kopgroep en zou uitstekende zaken doen in het algemeen klassement. De Engelsman won na een solo van 58 kilometer de bergrit naar Granada en steeg in het algemeen klassement naar de vijfde plaats.

Ook Richard Carapaz deed goede zaken in het algemeen klassement. De olympisch kampioen kwam op ruim anderhalve minuut als tweede over de finish na een lange tegenaanval en klom naar de derde plaats in het algemeen klassement.

Ook Enric Mas leek uitstekende zaken te doen in het algemeen klassement. De Spanjaard reed op de Alto de Hazallanas de rest van de klassementsrenners eraf en had op de top van de laatste beklimming één minuut voorsprong, maar kwam in de afdaling in de problemen en werd zodoende weer bijgehaald, waarna klassementsleider O'Connor het sprintje won voor de derde plaats.

Results powered by FirstCycling.com