Skiester Shiffrin oppermachtig bij comeback, Brignone houdt kans op reuzenslalombokaal

In het Zweedse Åre zijn de laatste World Cup-wedstrijden van het seizoen in het alpineskiën afgewerkt alvorens men naar de World Cup-finales gaat, die deze en volgende week in het Oostenrijkse Saalbach gehouden worden. De vrouwen kwamen in Zweden twee keer in actie, de mannen zouden dat in Kranjska Gora doen, maar de Sloveense sneeuw was zo goed als weggespoeld door de regen in de dagen ervoor.

Reuzenslalom
Voor eigen publiek was Sara Hector de snelste in de eerste run, maar de Zweedse, die bijna op de piste van Åre opgroeide, kon het net niet bolwerken in de tweede manche: Federica Brignone ging er met 0,33 seconden voorbij en de Italiaanse pakte de overwinning. Voor Hector was er wel de tweede plek, voor de Zwitserse Lara Gut-Behrami (+0,40), die daarmee tot de World Cup-finale zal moeten wachten om zich te verzekeren van de reuzenslalombokaal.

Slalom
Mikaela Shiffrin keerde terug na haar vervelende val in Cortina d'Ampezzo in januari, en in run één was de Amerikaanse alweer de snelste. De verschillen waren nog minimaal ten opzichte van Michelle Gisin uit Zwitserland (+0,02) en de Kroatische Zrinka Ljutic (+0,11), maar in de tweede run ging Shiffrin los: ze won met 1,24 seconden voorsprong op Ljutic en 1,34 seconden ten opzichte van Gisin. Voor Shiffrin was het ruimschoots voldoende om zich te verzekeren van haar achtste slalombokaal in de World Cup.