Biatlete Jeanmonnot wint achtervolging, Jacquelin buigt voor Noren

In het Amerikaanse Soldier Hollow is het voorlaatste World Cup-weekeinde van het biatlon afgesloten. De vrouwen en mannen kregen nog een achtervolging voor de kiezen: de top-60 van de sprint als startopstelling, met twee liggende en twee staande schietbeurten.

Vrouwen
De Franse winnares van de sprint, Justine Braisaz-Bouchet, ging bij de tweede schietbeurt twee keer de mist in en zakte zo terug tot een kleine halve minuut achter de nummers twee en drie: Ingrid Landmark Tandrevold uit Noorwegen en de Française Lou Jeanmonnot, beiden nog foutloos. Jeanmonnot liet bij schietbeurt drie een misser noteren en kreeg zo gezelschap van de van plek vier gekomen Italiaanse Lisa Vittozzi, die tot dan ook één keer mis had geschoten. Tandrevold haakte af, de Noorse liet drie schijven staan en deed dat bij de laatste schietbeurt nog eens, waardoor ze naar plek elf zakte.

Ondertussen kwamen Jeanmonnot en Vittozzi gezamenlijk aan bij de laatste schietbeurt, waar ze beiden alles raakten. Zo werd er gesprint om de overwinning en daarbij bleek de Française toch de rappere benen te hebben. Zij won, voor Vittozzi en met een ruime minuut voorsprong op landgenote Julia Simon, die van plek zeven naar het podium klom.

Mannen
De Fransman Eric Perrot won de sprint, maar bij begon met een misser in de eerste, tweede en derde schietbeurt en zakte gestaag weg naar plek acht. Zijn landgenoot Emilien Jacquelin opende met tien treffers bij het liggend schieten en pakte zo ruim de leiding, maar verprutste het volledig bij schietbeurt drie. Hij schoot véél te snel en zag er drie mis gaan, waardoor de Noren Sturla Holm Lægreid en Johannes Thingnes Bø hem konden passeren.

De twee Noren arriveerden als leiders bij de vierde en laatste schietbeurt, tien tellen voor Jacquelin, maar waar beide Noren een schijf lieten staan, schoot de Fransman ze dit keer allemaal om. Hij ging zo met tien tellen voorsprong de slotronde in, maar werd daar alsnog gegrepen: Johannes Thingnes Bø was veel te snel en pakte de overwinning, diens broer Tarjei en Lægreid sloten aan bij Jacquelin. In de sprint om plek twee was Tarjei Bø de rapste, Jacquelin wist nog wel net de derde plek te pakken.