Massastartzeges voor biatleten Hšcki-Gross en Lśgreid op Holmenkollen

In het Noorse Oslo is de World Cup biatlon ook zaterdag weer volop verder gegaan. Na de individuele wedstrijden van vrijdag, stonden er zaterdag twee massastarts op het programma op de Holmenkollen, wat twee mooie wedstrijden opleverde.

Vrouwen
Na de twee liggende schietbeurten was de leiding ietwat verrassend in handen van de Zwitserse Amy Baserga, op de voet gevolgd door Marketa Davidova uit Tsjechië, de Zweedse Anna Magnusson en het Italiaanse duo Lisa Vittozzi en Hannah Auchentaller. Bij de derde schietbeurt, de eerste in staande positie, kwam daar verandering in en voegden de Française Sophie Chauveau en Julia Simon zich bij de leiders, net als Lena Häcki-Gross uit Zwitserland.

Een langgerekt groepje van acht arriveerde bij de laatste schietbeurt en daar was het Häcki-Gross die het hoofd het meest koel hield. Zij vertrok met een mooie voorsprong en pakte de tweede overwinning uit haar carrière, met in totaal twee missers. Simon schoot vier keer mis, maar was snel genoeg om de tweede plek te pakken, voor Jeanmonnot. Die had drie keer gemist, maar was in de laatste ronde te sterk voor Vittozzi en de Noorse Ingrid Landmark Tandrevold, die beiden ook drie missers lieten noteren.

Mannen
Sebastian Samuelsson was de beste na de twee liggende schietbeurten, maar de Zweed werd gevolgd door Tarjei Bø uit Noorwegen en de Duitsers Benedikt Doll en Justus Strelow. Een misser bij de derde schietbeurt zorgde ervoor dat Samuelsson de aansluiting verloor bij Bø en Doll, die wel foutloos bleven en gezamenlijk arriveerden bij de vierde en laatste schietbeurt.

Daar schoot Bø er echter drie naast, tegen twee voor Doll, waardoor de foutloze Strelow er voorbij kon. De leiding ging echter naar de Noor Sturla Holm Lægreid, die bij de eerste schietbeurt een keer had gemist, maar daarna alle schijven raakte. Lægreid hield in de slotronde stand en pakte de overwinning, Doll werkte zich terug naar plek twee, voor de Zweed Jesper Nelin, die op zijn 31e eindelijk zijn eerste World Cup-podium pakte - Strelow zakte terug naar de achtste plek.