Schansspringer Prevc vliegt eindelijk weer naar podium, dubbele zege Pinkelnig

Voor de liefhebber gaan we nog even kijken naar het schansspringen en skivliegen. Dat laatste deden de mannen in het Duitse Oberstdorf, zowel individueel als in teamverband, terwijl de vrouwen op de kleine schans van het Oostenrijkse Hinzenbach in actie kwamen.

Mannen Oberstdorf, superteamwedstrijd
Ze hadden in de finaleronde wat meer moeite dan vooraf verwacht, maar uiteindelijk waren ze toch echt oppermachtig: Timi Zajc en Domen Prevc waren namens Slovenië een klasse apart. De tweede plek ging op gepaste afstand naar Kristoffer Eriksen Sundal en Johann André Forfang uit Noorwegen, voor de Oostenrijkers Michael Hayböck en Stefan Kraft. Japan en Polen vielen net buiten de boot, Duitsland deed nauwelijks mee voorin en werd zesde.

Mannen Oberstdorf, wedstrijd één
Een Sloveens feestje: Peter Prevc, bezig aan zijn afscheidstournee, stond na de eerste ronde aan de leiding, maar werd gepasseerd door landgenoot Timi Zajc. Die pakte de overwinning, Prevc werd tweede, zijn eerste individuele World Cup-podium in bijna twee jaar. Plek drie ging naar Stefan Kraft, die zijn Oostenrijkse makker Michael Hayböcj achter zich hield.

Vrouwen Villach, wedstrijd één
Voor eigen publiek had Jacqueline Seifriedsberger in de eerste ronde de leiding gepakt, maar ze moest genoegen nemen met plek twee: landgenote Eva Pinkelnig sprong er in de finaleronde voorbij en greep de winst. De derde plek ging naar Duitsland in de persoon van Katharina Schmid, vlak voor de Sloveense Nika Prevc.

Mannen Oberstdorf, wedstrijd twee
Dit keer stond Ryoyu Kobayashi uit Japan op de eerste plek na de eerste ronde, maar ook hij kon dat niet afmaken: een lastige tweede sprong deed hem zakken naar de derde plek. Stefan Kraft sprong van de tweede plek naar de overwinning, voor Peter Prevc, die zo naast zijn eerste zege in vier jaar greep, maar wel weer een mooie podiumplek pakte.

Vrouwen Villach, wedstrijd twee
Pinkelnig pakte dit keer al de leiding in de eerste ronde en die stond ze niet af, voor eigen publiek pakte de Oostenrijkse een mooie dubbelslag. Plek twee was voor de Sloveense Nika Prevc, terwijl Seifriedsberger met de derde plek opnieuw het podium mocht beklimmen, nét voor de Française Josephine Pagnier.