Uitslag AZ - Ajax

Ajax heeft zondag verloren van AZ. In Alkmaar verloren de Amsterdammers kansloos met 2-0 van AZ.

Ajax begon verrassend in een 5-3-2 opstelling en dat pakte niet goed uit tegen AZ. Na acht minuten keek de ploeg van John van 't Schip al tegen een achterstand aan. Rechtsback Anton Gaaei verspeelde knullig de bal, waarna Ruben van Bommel voor de openingsgoal zorgde. Gaaei werd voor rust nog gewisseld door Van 't Schip.

Na de 1-0 ging het niet veel beter voor Ajax. Ajax kon niks inbrengen en ondanks de verdedigende opstelling gaven de Amsterdammers nog genoeg kansen weg. Bij rust was het nog 1-0 en mocht Ajax nog hopen op een resultaat tegen AZ, maar in de tweede helft ging het niet veel beter en halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg op 2-0, opnieuw was Van Bommel trefzeker en dat zou ook de eindstand zijn.

AZ staat door de overwinning nu stevig op de vierde plaats, terwijl Ajax op een vijfde plaats staat en moet uitkijken of het niet nog verder wegzakt.