Tratnik bezorgt Visma-Lease A Bike winst in openingsklassieker

Jan Tratnik heeft de Omloop Het Nieuwsblad gewonnen. De Sloveen van Visma-Lease a Bike won in een sprintje van Nils Politt. Wout van Aert won de sprint van het peloton voor de derde plaats.

Op 140 kilometer van de finish opende Visma-Lease a Bike al de wedstrijd. De Nederlandse ploeg trok het op de kant en vanwege de harde wind scheurde het peloton in meerdere delen. Uiteindelijk zaten 23 renners in het peloton, waaronder vijf renners van Visma-Lease A Bike. Ook Lidl-Trek en Ineos Grenadiers waren in de kopgroep goed vertegenwoordigd.

Lange tijd bleef het verschil tussen het eerste peloton en het tweede peloton driekwart minuut. Op ruim vijftig kilometer op de Wolvenberg zorgde Visma-Lease a Bike voor een nieuwe schifting in de kopgroep. Uiteindelijk bleven zes renners over: Wout van Aert, Christophe Laporte, Matteo Jorgenson, Arnaud de Lie, Tom Pidcock en Toms Skujiņš. Het zestal nam een mooie voorsprong en het leek erop dat het zestal zou gaan uitmaken wie zou gaan winnen. Op een volgende helling de Berendries toonde Skujiņš dat hij de sterkste was. De Let van Lidl-Trek zorgde ervoor dat onder meer Van Aert en Pidcock in de problemen kwamen. Ze konden wel weer aansluiten bij de anderen, maar de samenwerking was daarna niet meer goed en aan de voet van de Muur van Geraardsbergen was het peloton bijna genaderd tot de kopgroep.

Tim Wellens maakte als eerste de aansluiting en later volgde er nog meer. Op de Bosberg kregen we weer een relatief groot peloton en moest de wedstrijd op twaalf kilometer van de streep opnieuw beginnen. Jan Tratnik koos voor de aanval, Nils Politt reageerde op de Sloveen en na een kleine aarzeling in het peloton reed het tweetal weg. Het peloton kwam nog dichtbij, maar doordat Politt de laatste kilometer volle bak op kop reed bleven ze uit de greep van het peloton. Tratnik profiteerde van het werk van de Duitser en sprintte eenvoudig naar de zege in de Omloop.

Results powered by FirstCycling.com