Skeletonster Clarke wereldkampioene, Bos 9e in Winterberg; Grotheer onttroont Weston

In het Duitse Winterberg is vrijdag het wereldkampioenschap skeleton afgerond. Na de eerste twee runs op donderdag stonden vrijdag runs drie en vier op het programma, met later op de dag ook nog hetzelfde voor de mannen.

Vrouwen
De dag begon met de Canadese Hallie Clarke ietwat verrassend aan de leiding. Ze had 0,03 seconden voorsprong op de Britse Tabitha Stoecker, maar werd ook op de voet gevolgd door de Duitse Hannah Neise (+0,06) en de Belgische Kim Meylemans (+0,09). Neise was in de derde run 0,06 seconden sneller dan Clarke en wist het gat dus precies te dichten, waardoor de twee gedeeld de leiding hadden. Meylemans verloor iets en volgde op 0,10 seconden, voor Stoecker (+0,16).

In de beslissende vierde run was Clarke de snelste en wist ze haar stunt compleet te maken: de Canadese toonde de hele wedstrijd een indrukwekkende consistentie en won met 0,22 seconden voorsprong op Meylemans en haar historische Belgische zilveren medaille. Brons ging op 0,26 seconden naar Neise, de Nederlandse topfavoriete Kimberley Bos moest het na haar helmdrama van donderdag doen met plek negen op 0,50 seconden, wat nog twee plaatsen winst betekende op de vrijdag.

Mannen
De Duitser Christopher Grotheer en de op 0,04 seconden staande Brit Matt Weston zouden op dag twee om de wereldtitel strijden, terwijl de Chinees Yin Zheng op 0,73 seconden het gevecht om het brons aaanvoerde. Daar veranderde in run drie eigenlijk niks in, en in de vierde run evenmin: Grotheer maakte het overtuigend af en pakte de wereldtitel, met Weston op 0,23 seconden en zilver. De in topvorm verkerende Yin won op 1,01 seconden het brons, de eerste Chinese WK-medaille ooit.