Skiesters Gut-Behrami, Bassino en Venier pakken World Cup-zeges in Crans Montana

De beste alpineskiesters van de wereld hebben een fraai weekeinde achter de rug. Men kwam in actie in het Zwitserse Crans Montana, waar twee afdalingen en een super-G op het programma stonden, zowaar met uitstekende sneeuwomstandigheden.

Afdaling, wedstrijd één
Laura Pirovano uit Italië zette een prima run neer, maar zag kort daarna wel hoe de Oostenrijkse Cornelia Hütter er met 0,09 seconden onderdoor dook. Dat deed de Zwitserse Jasmine Flury snel daarna ook, maar Flury's landgenote Lara Gut-Behrami liet zien dat het nog harder kon: de Zwitserse dook met 0,21 seconden voorsprong naar de leiding en, uiteindelijk, de winst. Flury en Hütter deelden de tweede plek, Pirovano viel zo net naast het podium, vlak voor landgenotes Marta Bassino en Federica Brignone.

Afdaling, wedstrijd twee
Bassino mocht op dag twee als derde al naar beneden en deed dat ogenschijnlijk bijzonder goed. Dat bleek, want helemaal niemand wist echt in de buurt te komen bij de Italiaanse: alleen landgenote Brignone bleef met 0,54 seconden überhaupt binnen één seconde. De derde plek ging op 1,11 seconden naar Gut-Behrami, voor dé sensatie van het seizoen: Elvedina Muzaferija uit Bosnië & Herzegovina kwam nooit verder dan één veertiende en twee achttiende plekken, maar werd op 1,22 seconden ineens vierde.

Super-G
Brignone was met startnummer zes de eerste met een echt snelle tijd, maar de Oostenrijkse Stephanie Venier dook er gelijk vier honderdsten van een seconde onderdoor. Daarna kwamen er veel in de buurt, de hele top-10 zat uiteindelijk binnen een seconde, maar de tijden van Venier en Brignone bleven bovenaan staan. Bassino completeerde het podium op 0,15 seconden, voor de Française Romane Miradoli (+0,28), Hütter (+0,45) en Gut-Behrami (+0,46).