Franse biatleten openen WK met goud op gemengde estafette

In het Tsjechische Nove Mesto is het wereldkampioenschap biatlon begonnen. Dat gebeurde met de gemengde estafette en in bijzonder lastige omstandigheden: met de wind viel het wel mee, maar de regen kwam met bakken uit de hemel in Tsjechië, wat ook slachtoffer werd van de warme 'winter' - er was nog net genoeg kunstsneeuw om het WK te organiseren.

Frankrijk en Duitsland openden sterk met Eric Perrot en Justus Strelow, waarna Philipp Nawrath de Duitsers de leiding bezorgde - Quentin Fillon Maillet volgde namens Frankrijk op acht seconden, twintig tellen voor Noorwegen, waar de broers Tarjei en Johannes Thingnes Bø een moeizame wedstrijd hadden. Met Sebastian Stalder en Niklas Hartweg lag Zwitserland op de vierde plek, min of meer samen met Zweden, waar Sebastian Samuelsson en Martin Ponsiluoma in actie kwamen.

Bij de vrouwen haakten Zweden en Duitsland met Hanna Öberg en Franziska Preuss wat af, terwijl Justine Braisaz-Bouchet Frankrijk weer naar de leiding bracht, voor Lena Häcki-Gross namens Zwitserland en Karoline Offigstad Knotten voor Noorwegen. De Zwitserse slotloopster Amy Baserga had het zwaar, maar hield met louter treffers op de schietbaan lang stand op de derde plek. Elvira Öberg ging haar echter voorbij in de slotronde en na nog een fraaie comeback kwam Baserga nét tekort om Zwitserland historisch brons te bezorgen. Het goud was ondertussen voor Frankrijk, waar slotloopster Julia Simon de rest ver achter zich liet. Ingrid Landmark Tandrevold haalde Noors zilver binnen, voor Zweden.