Eindelijk World Cup-zege skicrosskampioen Deromedis, ook Sherret en Mobärg winnen voor het eerst

Voor 's werelds beste skicrossers is het weer een mooie week geweest. In het Zwitserse skioord St Moritz stond een World Cup-wedstrijd op het programma en vrijdag en zaterdag was het feest in het Italiaanse Alleghe.

St Moritz, mannen
Simone Deromedis pakte vorig jaar de wereldtitel, maar een World Cup-zege zat er voor de jonge Italiaan nog niet in...tot St Moritz. In de finale pakte hij de leiding en die stond hij niet meer af, waarmee Deromedis eindelijk een World Cup-zege boekte, voor de Zwitserse veteraan Alex Fiva en de Fransman Youri Duplessis Kergomard - de Canadees Reece Howden greep met plek vier net naast het podium.

St Moritz, vrouwen
De Canadese Marielle Thompson domineerde van start tot finish en kon een fraaie zege bijschrijven, voor haar eeuwige concurrente Fanny Smith uit Zwitserland. De Canadese Hannah Schmidt completeerde het podium, vlak voor de tweede thuisskiester, Saskja Lack.

Alleghe 1, mannen
De beste start was voor Alex Fiva, maar de Zwitserse veteraan werd op mooie wijze gepasseerd door Erik Mobärg en de Zweed ging op weg naar zijn eerste overwinning. Fiva finishte als tweede, voor de Duitser Niklas Bachsleitner en Terence Tchiknavorian uit Frankrijk.

Alleghe 1, vrouwen
De Zweedse Sandra Näslund was er wegens een enkele weken geleden opgelopen blessure nog altijd niet bij, wat de weg opende voor India Sherret om haar allereerste World Cup-zege te pakken. Achter de Canadese pakte Saskja Lack namens Zwitserland plek twee, voor landgenote Talina Gantenbein - de Française Marielle Berger Sabbatel greep naast het podium.

Alleghe 2, mannen
De Canadees Reece Howden had de leiding in het World Cup-klassement overgenomen van zijn plotseling uit vorm zijnde landgenoot Jared Schmidt en hij bekroonde dat zaterdag door na een stevige strijd de winst te pakken. Florian Wilmsmann uit Duitsland moest het doen met plek twee, voor de Oostenrijker Johannes Aujesky, die onderuit werd gekegeld door Fiva. De Zwitser finishte weliswaar als derde, hij werd er voor bestraft en dus mocht Aujesky het podium op.

Alleghe 2, vrouwen
Weer Canadees succes, dit keer hadden ze zelfs drie vrouwen in de finale. Marielle Thompson was de snelste na een fraaie strijd met landgenote Brittany Phelan, die als tweede over de meet kwam. Berger Sabbatel kwam als derde over de meet, voor de derde Canadese, Hannah Schmidt, die inmiddels wel de leiding in het World Cup-klassement in handen heeft.