Skeletonster Bos 5e op EK, Belgische Meylemans pakt goud

In het Letse Sigulda is vrijdag het Europees kampioenschap skeleton afgewerkt. Zoals gebruikelijk was dat geen losse wedstrijd, maar een 'wedstrijd in een wedstrijd': het EK bestaat simpelweg uit de ranglijst der Europeanen in de verder reguliere World Cup-wedstrijd.

Vrouwen
De Belgische Kim Meylemans stond na de eerste run knap aan de leiding, maar in run twee wist ze dat net niet helemaal vol te houden: plek twee op 0,28 seconden van de Canadese Mimi Rahneva, die van de derde plek naar de winst ging. De derde plek, en EK-zilver, was voor Hannah Neise uit Duitsland op 0,31 seconden, voor de Britse Amelia Coltman (+0,39) en de Oostenrijkse veterane Janine Flock (+0,40). Kimberley Bos kende een uiterst moeizame eerste run en kwam niet verder dan plek vijftien, maar met een baanrecord in run twee schoof ze op naar de zesde plek op 0,64 seconden, goed voor plek vijf op het EK.

Mannen
Na run één was de leiding toch wel verrassend in handen van Yin Zheng en de Chinees wist dat zowaar af te maken in de tweede manche, wat hem niet alleen zijn eerste World Cup-podium, maar gelijk zijn eerste zege opleverde. Plek twee, en daarmee de Europese titel, was op 0,18 seconden voor de Brit Marcus Wyatt, die zijn landgenoot Matt Weston (+0,34) het nakijken gaf. De bronzen EK-medaille ging naar Felix Keisinger uit Duitsland, die in de World Cup-wedstrijd vierde werd op 0,54 seconden van Yin.