Strasser wint tweede klassieker op rij in Schladming, Odermatt met prachtige run naar reuzenslalomwinst

Fans van het alpineskiën waren de afgelopen dagen op hun plek in het Oostenrijkse Schladming. Op de beroemde Planai stonden twee World Cup-avondwedstrijden op het programma: eerst een reuzenslalom, een dag later was het tijd voor de slalom.

Reuzenslalom
Marco Odermatt maakte in de eerste run een flinke fout, maar de Zwitserse alleskunner bleef overeind en noteerde de elfde tijd. In run twee liet hij zijn ware kunsten weer zien: Odermatt ging geweldig naar beneden en zag vervolgens de één na de ander zich stuk bijten op zijn tijd.

Manuel Feller was in run één het snelst en de Oostenrijker was de enige die Odermatt echt aan kon vallen, maar hij kwam voor eigen publiek nét tekort en werd op 0,05 seconden tweede. Plek drie ging naar de Sloveen Zan Kranjec op 0,29 seconden, voor de Noor Alexander Steen Olsen (+0,33).

Slalom
Linus Strasser won in het weekeinde de slalom in Kitzbühel en in Schladming pakte hij zijn tweede klassiekerzege op rij: de Duitser was in de eerste run nipt de snelste en vergrootte zijn voorsprong naar 0,28 seconden ten opzichte van de Noor Timon Haugan, die zo een zeldzame podiumplek scoorde.

Best of the rest was Clement Noël uit Frankrijk, die zijn derde plek na run één verzilverde en op 1,02 seconden de derde tijd noteerde. De Italiaan Alex Vinatzer en de Noor Atle Lie McGrath stonden op plek vijf en vier na de eerste manche, maar finishten in run twee niet.