Dubbelzege snowboardster Ledecka, Dekker heeft het lastig in World Cup

De beste alpinesnowboarders van de wereld zijn de afgelopen dagen weer druk geweest in de World Cup. Een volle week aan wedstrijden begon in het Zwitserse Scuol, waarna men naar Bad Gastein in Oostenrijk trok. De trip eindigde dit weekeinde in het Bulgaarse Pamporovo, waar twee wedstrijden op de planning stonden.

Parallelreuzenslalom Scuol, mannen
In de grote finale was het veteraan Benjamin Karl die de winst pakte: de Oostenrijker was nét te snel voor Tim Mastnak uit Slovenië. De derde plek ging ook naar Oostenrijk: in een duel der ruime veertigers was Andreas Prommegger te sterk voor de Italiaan Roland Fischnaller.

Parallelreuzenslalom Scuol, vrouwen
De finale werd een Italiaans onderonsje en daarin was Lucia Dalmasso na een fout van Jasmin Coratti het sterkst. Het leverde Dalmasso haar eerste zege op, terwijl Coratti wel haar eerste podiumplek ooit mocht vieren. Plek drie was voor de Japanse Miki Tsubaki, die de 50-jarige Oostenrijkse Claudia Riegler nipt het nakijken gaf.

Parallelslalom Bad Gastein, mannen
Uitgerekend voor eigen publiek lukte het de Oostenrijkers niet om te winnen: in een spannende finale was de Italiaan Maurizio Bormolini nét te sterk voor thuisfavoriet Arvid Auner. De strijd om plek drie was een Oostenrijks onderonsje, waarin Fabian Obmann na een fout van Benjamin Karl de winst pakte.

Parallelslalom Bad Gastein, vrouwen
Ramona Hofmeister ging in Scuol nog vroeg in de fout, maar in Bad Gastein was daar geen sprake van en met een klein verschil ten opzichte van de Oostenrijkse Sabine Schöffmann pakte de Duitse de winst. Jasmin Coratti pakte opnieuw een podiumplek door in de kleine finale ruimschoots te winnen van de Zwitserse Julie Zogg. Michelle Dekker ging er in de achtste finales uit tegen Annamari Dancha uit Oekraïne.

Parallelslalom Bad Gastein, teams
In teamverband lukte het de Oostenrijkers wél om de winst te pakken: Andreas Prommegger verloor tijd op de Italiaan Daniele Bagozza, maar Sabine Schöffmann haalde dat in tegen Lucia Dalmasso en dus won Oostenrijk. In de kleine finale waren Stefan Baumeister en Ramona Hofmeister voor Duitsland te sterk voor Maurizio Bormolini en Elisa Caffont namens Italië.

Parallelslalom Pamporovo 1, vrouwen
Michelle Dekker ging in de kwartfinales onderuit tegen Ramona Hofmeister, die vervolgens in de finale zelf onderuit ging. De Duitse werd zo tweede, de winst was voor Ester Ledecka. De Tsjechische is de laatste jaren meer bezig met alpineskiën, maar bij de enkele World Cup die ze in het snowboarden mee pakt is ze nog altijd de beste. Plek drie was voor de Japanse Miki Tsubaki, die Zuzana Maderova uit Tsjechië versloeg.

Parallelslalom Pamporovo 1, mannen
De finale werd een Italiaans feestje, waarbij Daniele Bagozza te sterk was voor Edwin Coratti. Het thuispubliek kon in de kleine finale juichen: de Zuid-Koreaan Lee Sang-ho moest het afleggen tegen thuisheld Radoslav Yankov, die zo zijn eerste World Cup-podium pakte in - op één dag na - zes jaar.

Parallelslalom Pamporovo 2, vrouwen
Michelle Dekker moest dit keer haar meerdere erkennen in de achtste finales tegen Julie Zogg uit Zwitserland, die vervolgens verloor van Sabine Schöffmann. De Oostenrijkse schopte het tot de finale en in een zinderende strijd legde ze het met 0,01 seconde af tegen Ester Ledecka, waardoor de Tsjechische haar tweede zege in twee dagen pakte. Plek drie ging naar Miki Tsubaki, de Japanse was te sterk voor Cheyenne Loch uit Duitsland.

Parallelslalom Pamporovo 2, mannen
De Zuid-Koreaan Lee Sang-ho won in december 2021 eens een World Cup en pakte zondag dan eindelijk zijn tweede zege, nadat hij in de finale met 0,08 seconden afrekende met de Oostenrijker Andreas Prommegger. Plek drie was voor diens landgenoot Fabian Obmann, die de Amerikaan Cody Winters onderuit zag gaan.