Duits biatlonduo boekt fraaie zege in Sd-Tirol, Noren winnen gemengde estafette

In het Italiaanse Antholz is zaterdag weer een volle World Cup-dag afgewerkt voor de biatleten. Er stonden twee versies van de gemengde estafette op het programma, wat in het zonovergoten Süd-Tirol op de hoogstgelegen locatie van de World Cup-kalender voor mooie wedstrijden zorgde.

Single mixed-estafette
De dag begon met de single mixed-estafette, waarbij de teams bestaan uit één man en één vrouw. Het Duitse duo Vanessa Voigt en Justus Strelow was daarbij het team dat eigenlijk continu het sterkst was: tweede na Voigt's eerste optreden, waarna Strelow de leiding pakte en Voigt die vast wist te houden, om het vervolgens weer aan Strelow te geven voor de succesvolle finish.

Ingrid Landmark Tandrevold en Vetle Sjåstad Christiansen knokten namens Noorwegen met Lisa Theresa Hauser en Simon Eder uit Oostenrijk en Julia Simon met Emilien Jacquelin namens Frankrijk. Jacquelin haakte af door zijn laatste schietbeurt totaal te verprutsen, terwijl Christiansen een flinke achterstand op Hauser goedmaakte en Noorwegen naar plek twee hielp. De Oostenrijkers werden keurig derde, voor thuisduo Rebecca Passler en Lukas Hofer, met een verrassende vijfde plek voor de Letten Baiba Bendika - nog geen vier maanden geleden moeder geworden - en Andrejs Rastorgujevs.

Gemengde estafette
In de reguliere gemengde estafette bestaan de teams uit twee vrouwen en twee mannen, waarbij dit keer drie landen er bij de vrouwen boven uit staken: Noorwegen met Juni Arnekleiv en Karoline Offigstad Knotten, Italië met Dorothea Wierer en Lisa Vittozzi en Zwitserland met Amy Baserga en Lena Häcki-Gross. De Zwitser Joscha Burkhalter moest niet verrassend afhaken bij de Noor Tarjei Bø en de Italiaan Didier Bionaz, die twee landen zouden om de winst strijden.

Slotlopers Johannes Thingnes Bø en Tommaso Giacomel konden er een mooie strijd van maken, ware het niet dat de ontzettend snel schietende Noor net even beter was. Winst voor Noorwegen dus, met Italië op een prima tweede plek op 22 seconden. De Zwitserse slotloper Sebastian Stalder haalde plek vier binnen voor zijn team, want Zweden was er voorbij gegaan en pakte met Anna Magnusson, Elvira Öberg, Jesper Nelin en Martin Ponsiluoma de derde plek.