Skir Sarrazin bedwingt legendarische Streif en wint spannende afdaling Kitzbhel

In het Oostenrijkse Kitzbühel staat dit weekeind de World Cup alpineskiën voor de mannen op het programma en dan weten de liefhebbers genoeg: het is tijd voor de legendarische afdaling op de Streif, de meest beruchte van alle afdalingspistes, met vrijdag de eerste van dit jaar twee wedstrijden aldaar.

Na een uurtje vertraging wegens de weersomstandigheden kon er gestart worden en de Canadees Cameron Alexander, die als vierde naar beneden mocht, deed dat bijzonder goed. Zijn tijd bleef vrij lang onaangetast, maar dé afdaler van het moment - de Zwitser Marco Odermatt - dook er na een fraaie run toch 0,12 seconden onderdoor.

Odermatt zag gelijk hoe de Amerikaan Ryan Cochran-Siegle de Streif razendsnel wist te bedwingen, maar wel één honderdste tekort kwam voor de leiding. Gelijk daarna was het de beurt aan Florian Schieder en de Italiaan zette de run van zijn leven neer: 0,29 seconden sneller dan Odermatt.

Ook Schieder mocht niet heel lang van zijn eerste plek genieten, want de dit seizoen écht doorgebroken Fransman Cyprien Sarrazin ging nog eens 0,05 seconden harder. De één na de ander kwam vervolgens vooral bovenin wel in de buurt, maar de top-5 bleef ongewijzigd: Sarrazin pakte de winst, voor Schieder - diens tweede podium, na Kitzbühel vorig jaar - en Odermatt en met Cochran-Siegle en Alexander ook in de top-5.