Vier uit vier voor Duitse bobsleeŽrs op historische baan St Moritz

Voor de liefhebber keren we nog even terug naar het mekka van de glijsporten, St Moritz. Op de historische baan door de bossen, die er elk jaar opnieuw op wordt gebouwd met echte sneeuw en echt ijs, werd in de diverse bobsleedisciplines gestreden in de World Cup, met vooral Duits succes.

Monobob vrouwen
De Duitse Lisa Buckwitz stond na de eerste run nog op plek drie, maar met een geweldige tweede run gaf ze iedereen het nakijken: ze won met 0,13 seconden voorsprong op landgenote Laura Nolte, die na één manche nog aan de leiding stond. De Australische Breeana Walker zakte van de tweede naar de derde plek op 0,15 seconden, de rest zat al op grofweg een halve seconde van Buckwitz.

Tweemansbob mannen
Zoals wel vaker werd het een Duits feestje, dit keer met Johannes Lochner en remmer Georg Fleischhauer als snelste duo in beide runs. Francesco Friedrich en Alexander Schüller gaven over twee manches 0,25 seconden toe, terwijl thuisfavorieten Michael Vogt en Sandro Michel op 0,55 seconden het podium completeerden, voor landgenoten Simon Friedli en Andreas Haas (+0,69).

Tweemansbob vrouwen
Ook bij de vrouwen stonden de Duitse teams bovenaan, maar het was wel spannend. Buckwitz en remster Lauryn Siebert waren in de eerste run het snelst, maar Nolte en remster Neele Schuten gingen er met 0,08 seconden voorbij in run twee. Winst voor Nolte dus, met Buckwitz op twee en de Zwitserse slee van Melanie Hasler en Mara Morell op 0,38 seconden knap op de derde plek, voor het verrassende Franse duo Margot Boch/Talia Solitude (+0,84).

Viermansbob mannen
Ook hier weer een strijd tussen de grote twee uit Duitsland en ook dit keer was Lochner de snelste. Met Fleischhauer, Florian Bauer en Erec Bruckert in de slee was hij bij elkaar 0,10 seconden sneller dan Friedrich, Schüller, Thorsten Margis en Candy Bauer. De derde plek ging op een keurige 0,27 seconden knap naar de Let Emils Cipulis en zijn remmers Davis Springis, Lauris Kaufmanis en Krists Lindenblats.