FOK! Wat een weer: landinwaarts zon, winterse buien aan de kust

winterbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
In Limburg is het glad als gevolg van de sneeuw die er gevallen is, maar ook vannacht valt er in de Limburgse heuvels nog 1-2 cm bij. In het noorden en westen kan ook plaatselijke gladheid voorkomen door bevriezing of een sneeuwbui. Verkeer en buitenactiviteiten ondervinden hinder van de gladheid.

Vanmiddag verdwijnt de gladheid tijdelijk. Komende avond en in de nacht naar vrijdag wordt het door winterse buien opnieuw plaatselijk glad.
Zie hier het overzicht waar en wanneer er code geel is.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend is het plaatselijk glad, in Limburg door sneeuwresten en in het westen en noorden door bevriezing of een sneeuwbui. Verder zijn er perioden met zon. Boven land staat er weinig wind. In de kustgebieden is de wind overwegend matig uit het noordwesten.

Vanmiddag is er landinwaarts flink wat zon. In de kustgebieden is er meer bewolking en vooral daar valt plaatselijk een winterse bui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt in Zuid-Limburg tot 5°C in het westen. De wind komt uit het noordwesten en is zwak tot matig, aan zee matig tot vrij krachtig.

Vanavond neemt in de kustprovincies de kans op een winterse bui toe. Plaatselijk wordt het glad. De wind komt uit het westen en is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind toe naar (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Komende nacht trekken er enkele winterse buien vanuit het noordwesten over het land. Plaatselijk is het glad en in Zuid-Limburg is ook mist mogelijk. De minimumtemperatuur loopt uiteen van +1°C vlak aan zee tot rond -7°C in de Limburgse heuvels. De wind komt uit een westelijke richting en is zwak tot matig. Aan de kust (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6.

Tot morgen!

                   

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.