Shiffrin slalomt zich naar winst in avondwedstrijd Flachau, nieuwe namen in top-10

In het Oostenrijkse Flachau is de jaarlijkse 'Nachtslalom' gehouden, een World Cup-wedstrijd maar dan in de avond. De beste vrouwelijke slalomskiesters ter wereld maakten er weer een mooie strijd van, hoewel het net als al het hele seizoen vooral een Amerikaans-Slowaaks onderonsje werd.

De Slowaakse Petra Vlhova ging na de eerste run nog aan de leiding en liet ook een prima tweede run zien, maar het was niet genoeg: haar eeuwige Amerikaanse concurrente, Mikaela Shiffrin, stond na run één maar 0,07 seconden achter Vlhova en toverde een geweldige tweede run uit de hoge hoed, waardoor Shiffrin met 0,27 seconden de winst pakte.

Ruim achter Shiffrin en Vlhova was de derde plek voor de Zweedse Sara Hector (+1,11), die na run één nog op de vierde positie stond. Haar landgenote Anna Swenn Larsson zakte juist van de derde naar de vijfde plek, Michelle Gisin uit Zwitserland nestelde zich tussen de twee Zweedse dames op plek vier.

Een bijzonder eervolle vermelding was er voor Dzenifera Germane: de 20-jarige Letse werkte dit seizoen haar tweede, derde en in Flachau vierde World Cup-wedstrijd af en werd daarin respectievelijk 22e, 12e en zeer indrukwekkend 8e in Flachau. Het 17-jarige Italiaanse supertalent Lara Colturi, uitkomend voor Albanië, deed het ook geweldig: met een negende plek pakte ze veruit haar beste resultaat ooit.