Skir Feller slalomt naar winst in Wengen, Gut-Behrami wint super-G in Altenmarkt

In de World Cup alpineskiën stonden zondag weer twee wedstrijden op het programma. In het Zwitserse Wengen werd gestreden op de slalom door de mannen, terwijl de vrouwen in het Oostenrijkse Altenmarkt-Zauchensee hun week afsloten met een super-G.

Slalom mannen, Wengen
De Noren stonden bovenaan de tijdenlijsten na de eerste run: Atle Lie McGrath was de snelste, Henrik Kristoffersen volgde op 0,36 seconden. Op de derde plek stond de Oostenrijker Manuel Feller (+0,52), voor de Italianen Alex Vinatzer (+0,73) en Tommaso Sala (+0,81), met verder Adrian Pertl uit Oostenrijk (+0,98) en de Noor Timon Haugan (+1,00) die nog binnen één seconde van McGrath stonden.

In run twee verloor Haugan de nodige plekken, onder meer aan de Fransman Clement Noël, die met een mooie opmars bezig was. Pertl ging flink in de fout en was kansloos, Sala kwam ook niet in de buurt en landgenoot Vinatzer was na een grote fout ook gezien. Feller ging met 0,44 seconden dan naar de leiding, Kristoffersen nestelde zich op 0,21 seconden op plek twee. McGrath mocht het afmaken, maar dat lukte nét niet: hij werd op 0,10 seconden tweede en dus was de winst voor Feller.

Super-G vrouwen, Altenmarkt-Zauchensee
De Française Laura Gauché had geruime tijd de snelste tijd op haar naam staan, maar zij was als tweede naar beneden gekomen en dus kwamen er nog veel dames achteraan. Als negende was het de beurt aan Michelle Gisin en de Zwitserse was 0,05 seconden sneller. Gelijk daarna was de Noorse Ragnhild Mowinckel nog eens één honderdste van een seconde sneller, maar ook dat zou niet genoeg blijken.

Thuisfavoriete Cornelia Hütter maakte een ijzersterke indruk en ging 0,09 seconden sneller naar beneden dan Mowinckel, waarna de Zwitserse grootheid Lara Gut-Behrami aan de beurt was. Zij liet zien hoe het écht moest en ging met 0,25 seconden naar de leiding, wat uiteindelijk de winnende tijd zou blijken. Hütter's tweede plek bleef ook staan, hoewel landgenote Mirjam Puchner slechts één honderdste achter haar de derde plek pakte.