Waterpolosters met monsterzege naar halve finales EK

De Nederlandse waterpolosters hebben zich zoals verwacht met een monsterzege geplaatst voor de halve finales van het EK. In Eindhoven werd de ploeg van Groot-Brittannië met 25-6 doodsimpel opzij gezet, met onder meer vijf goals van Lieke Rogge en vier stuks van Simone van de Kraats, Kitty Lynn Joustra en Lola Moolhuijzen.

Twee van de drie andere kwartfinales waren vooraf ook al bepaald niet interessant wat spanning betreft, en terecht: Spanje won met 17-6 simpel van Kroatië en Griekenland boekte met 15-7 de voorspelde ruime zege op Frankrijk. De enige kwartfinale waar de ogen vooraf wél serieus op gericht werden, Italië tegen Hongarije, leverde die spanning ook zeker op: Italië kwam vroeg op 4-2, hield continu nét een kleine voorsprong en won met 12-11.

Nederland speelt donderdag om 19.00 uur de halve finale tegen Italië, Spanje neemt het op 20.30 uur op tegen Griekenland.

In Kroatië wonnen de Nederlandse mannen ondertussen met 23-7 simpel van Slovenië in hun derde en laatste groepswedstrijd, ook dat verliep zoals verwacht. Nederland eindigde daardoor als tweede in de groep en speelt donderdag om 19.00 uur in de playoffs tegen vicewereldkampioen Griekenland, winnaar van olympisch zilver in Tokyo, met als inzet een plek in de kwartfinales.