Giedo van der Garde neemt verrassend afscheid van autosport

Giedo van der Garde, een bekende naam in de autosport en voormalig Formule 1-rijder voor team Caterham F1 in 2013, kondigt zijn onmiddellijke afscheid aan uit de racewereld. Helaas zal hierdoor een mogelijk geplande afscheidsrace niet doorgaan.

Vanaf jonge leeftijd heeft Van der Garde zich bewezen op het circuit; hij begon met het behalen van de wereldkampioenschap karting als 17-jarige en zette zijn succes voort door kampioen te worden in de Formula Renault 3.5 Series in 2008. Deze prestaties plaatsten hem op dezelfde arena waar hij concurreerde met toptalenten zoals Lewis Hamilton en Sebastian Vettel.

Voordat Max Verstappen zijn intrede deed, was Giedo van der Garde de laatste Nederlander die racete binnen de Formule 1-wereld. Hoewel puntenfinishes hem ontglipten tijdens het seizoen dat hij actief was, maakte Van der Garde indruk met zijn vaardigheden tijdens natte kwalificatierondes bij races zoals die in Monaco en België. Daarnaast verwierf hij aanzien als testcoureur voor het Sauber F1 Team alvorens daar ook dit hoofdstuk af te sluiten.