Brignone skiet naar reuzenslalomzege in Canada en evenaart record

De beste alpineskiesters ter wereld, in elk geval op de technische onderdelen, zijn van het Amerikaanse Killington overgegaan naar Tremblant in Canada. Daar werd zaterdagavond een reuzenslalom afgewerkt in de World Cup, zondagavond volgt nog een tweede reuzenslalom.

In de eerste run zat het weer dicht bij elkaar, dit keer met de Italiaanse Federica Brignone als snelste. Sara Hector uit Zweden gaf slechts 0,11 seconden toe, de Zwitserse Lara Gut-Behrami volgde op 0,35 seconden en ook de Slowaakse Petra Vlhova (+0,40) en de Amerikaanse Mikaela Shiffrin (+0,47) bleven binnen een halve tel van Brignone. Thuisfavoriete Valerie Grenier deed het met 0,77 seconden uitstekend en de Italiaanse Marta Bassino volgde nog op 0,96 seconden.

Met de Italiaanse Sofia Goggia aan de leiding werd de strijd om de podiumplaatsen geopend in run twee, waarbij Bassino met 0,58 seconden de leiding in handen nam. Grenier leverde met 0,81 seconden twee plekken in, waarna Shiffrin met een geweldige run en 0,75 seconden voorsprong plek één pakte. Het was niet genoeg voor de winst, want Vlhova was nog eens 0,08 seconden sneller, terwijl Gut-Behrami daarna 0,38 seconden tekort kwam en twee plekken verloor. Ook Hector kwam niet aan Vlhova's tijd (+0,35) en daarmee was het alleen nog aan Brignone. De Italiaanse maakte het op indrukwekkende wijze af en met 0,21 seconden voorsprong werd ze de gedeeld oudste World Cup-winnares ooit, met Vlhova en Shiffrin naast haar op het podium.