Nederlands elftal na magere zege tegen Ierland zeker van EK voetbal

Het Nederlands elftal heeft zich definitief gekwalificeerd voor het EK voetbal in 2024. In een zeer zwakke wedstrijd won de ploeg van bondscoach Ronald Koeman met 1-0 van Ierland.

Het Nederlands voetbalelftal kwam in de Johan Cruijff Arena in de twaalfde minuut op voorsprong dankzij Wout Weghorst. De spits van Oranje draaide goed weg bij zijn tegenstander en schoot vervolgens met overtuiging raak en liet de doelman van Ierland kansloos.

Na de 1-0 kon Oranje niet overtuigen tegen Ierland. Vroeg in de tweede helft kreeg het Nederlands elftal wel kansen om de score te verdubbelen. Xavi Simons kreeg op aangeven van Denzel Dumfries een goede kans. Vrij snel na de goede kans van Simons was Tijjani Reijnders dicht bij de 2-0, maar zijn schot eindigde op de paal.

Ierland kon weinig inbrengen tegen Oranje. Toch leken de Ieren na een kwartier in de tweede helft op gelijke hoogte te komen na zwak optreden van Bart Verbruggen, maar de doelman kon opgelucht ademhalen doordat de 1-1 werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de slotfase kreeg invaller Donyell Malen nog twee kansen op de 2-0, maar ook de invaller was niet scherp genoeg voor het doel en zo bleef het in Amsterdam 1-0 voor Oranje. Door de zege is het Nederlands elftal nu zeker van kwalificatie voor het EK voetbal in 2024.

In de andere poulewedstrijd won koploper Frankrijk met maar liefst 14-0 van Gibraltar. Het was de grootste zege ooit van de Fransen.