Uitslag Almere City - Ajax

Almere City fc en Ajax hebben zondagmiddag in Almere gelijkgespeeld. De Amsterdammers leken in de slotfase de overwinning naar zich toe te trekken, maar door een penalty voor de thuisploeg werd het alsnog 2-2.

In de eerste helft waren er weinig kansen voor de beide ploegen en het was bij rust dan ook 0-0. Halverwege de tweede helft kwam Almere City op voorsprong. Na een snelle uitbraak uit een corner van Ajax zette Jochem Ritmeester Almere City op voorsprong, maar die was niet van lange duur. Eén minuut na de openingstreffer was het alweer gelijk via Chuba Akpom.

Ajax leek in de slotfase de overwinning te pakken dankzij een late goal van Benjamin Tahirović op aangeven van Brian Brobbey, die even daarvoor nog een grote kans had gemist. Na de 1-2 ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker en die zou ook vallen in de laatste minuut van de wedstrijd. Tahirović beging in de eigen zestien een domme overtreding, waarna Thomas Robinet vanaf elf meter raak schoot en de 2-2 maakte.

Door het gelijkspel blijft Almere City in de stand Ajax voor.