Kat houdt zich in leven door eten van zijn dode baasje

Het dierenasiel in het Duitse Cuxhaven (Nedersaksen) meldt een tragisch geval: een man lag ongeveer twee maanden dood in zijn appartement, zijn kat heeft van het lijk gegeten om zich in leven te houden.

De politie van Cuxhaven bevestigde de zaak aan BILD. Perswoordvoerder Stephan Hertz vrijdag: “De buren van de overledene hadden de overleden man al weken niet meer gezien en deden daar melding van bij de politie.”

De agenten die op het appartement afgingen, en openden vervolgens het appartement met een reservesleutel, meldde Hertz. Nadat het lichaam was gevonden, werden de familieleden van de 43-jarige man geïnformeerd. Hertz vervolgde: “Een duidelijke doodsoorzaak kon niet meer worden vastgesteld, maar invloeden van buitenaf konden worden uitgesloten door middel van forensisch-medisch onderzoek.”

Het hoofd van de dierenasielorganisatie Cuxhaven 'One Paw, One Promise', Birgit Block, vertelde over de zaak aan de Cuxhavener Nachrichten: “Sommige ervaringen zetten je aan het denken. Voor ons, dierenbeschermingsorganisaties, is dat niets bijzonders, maar voor veel mensen wel.” Omdat het dier wilde overleven, heeft hij gegeten aan zijn baasje: "Anders was hij verhongerd."

Na zijn vondst nam het dierenasiel de kat in ‘erbarmelijke toestand’ op en heeft het dier daar momenteel in verzorging. Blok: “Het dier was zwaar verwaarloosd en is nagekeken door onze dierenarts. Het bange dier verstopte zich de eerste dagen onder een kussen en een deel van de vacht was zo verklit dat de tondeuse nodig was om er doorheen te komen. Het is een wonder dat ze het zo lang heeft volgehouden. We zijn heel blij dat de beschermengel haar niet in de steek heeft gelaten." Het zal nog een hele tijd duren voordat de kat wordt vrijgegeven voor adoptie. Block verzekert: "Onze dierenverzorgers zorgen met veel liefde voor dit bijna vergeten poezebeest."