Martin wint eerste MotoGP-sprintrace in India, Van den Goorbergh op P4 in Moto2

Op het Buddh International Circuit wordt dit weekeinde, na flink wat onzekerheid en organisatorische problemen, de allereerste Grand Prix van India in de MotoGP verreden. Zaterdag was het tijd voor de sprintrace, die vanwege een forse regenbui wat werd uitgesteld.

Poleposition was voor Marco Bezzecchi, met Jorge Martin en Francesco Bagnaia naast hem op de eerste rij. Op rij twee stonden Luca Marini, de verrassende Joan Mir en diens Honda-teamgenoot Marc Marquez, voor Johann Zarco, Fabio Quartararo en Maverick Viñales.

Al in bocht één ging het op pijnlijke wijze fout: Bezzecchi werd van achteren geraakt door Mooney VR46-teamgenoot Marini, terwijl ook Stefan Bradl en Pol Espargaro in de openingsbocht onderuit gingen. Bezzecchi bleef overeind, maar verloor wel veel posities. Martin pakte zo de leiding, Bagnaia, Marquez en Mir volgden.

Mir begon al snel weg te zakken en vroeg in ronde vier ging hij zelfs onderuit. Brad Binder had inmiddels de vierde plek overgenomen en had Quartararo en Jack Miller achter zich - Zarco reed daar achter, maar gleed halverwege de race tegen het asfalt.

Martin domineerde ondertussen de race en pakte zijn vierde sprintzege van het jaar, voor Bagnaia en de verrassende Marquez. Binder werd vierde, Bezzecchi reed alsnog een knappe race en finishte na een duel met Quartararo op de vijfde plek.

Zondag wordt de racedag om 09.00 uur geopend met de Moto3-race, met Jaume Masia, Matteo Bertelle en Ayumu Sasaki op de eerste rij en Collin Veijer op plek negen. Om 10.15 uur begint de Moto2, met Jake Dixon, Pedro Acosta en Sergio Garcia voorop, Zonta van den Goorbergh vanaf een zeer knappe vierde plek en Bo Bendsneyder vanaf plek 23. Tot slot begint de MotoGP om 12.00 uur Nederlandse tijd.