Uitslag FC Volendam - FC Twente

FC Twente heeft zondag een simpele 0-2-overwinning geboekt op FC Volendam en staat samen met PSV aan de leiding van de eredivisie.

In het eerste half uur hield Volendam nog goed stand tegen FC Twente, maar tien minuten voor rust kwam de ploeg uit Enschede op voorsprong dankzij Sem Steijn. De aanvaller zag zijn schot van richting worden veranderd.

Garang Kuol was tot tweemaal toe dichtbij een gelijkmaker. De huurling van Newcastle United schoot echter net naast en een kwartier voor tijd besliste FC Twente de wedstrijd. Eerst dacht de ploeg van Joseph Oosting een strafschop te krijgen, die werd door de VAR nog geannuleerd, maar snel zorgde Ricky van Wolfswinkel alsnog voor de 0-2 en nam Twente de punten mee naar huis.