Uitslag FC Volendam - Vitesse

Vitesse is de eerste koploper in de eredivisie. In de openingswedstrijd van het seizoen 2023/2024 wist de ploeg van Philip Cocu uit met 1-2 te winnen van FC Volendam. Marco van Ginkel maakte diep in de tweede helft de winnende voor Vitesse.

Robert Mühren zorgde na tien minuten voor de openingstreffer. De spits van FC Volendam wist een voorzet van Bilal Ould-Chikh binnen te werken. De thuisploeg was duidelijk de gevaarlijkste ploeg en Mühren leek nogmaals te scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Vlak voor rust speelde Mühren opnieuw een hoofdrol, ditmaal een negatieve. De spits kreeg in in eerste instantie geel na een overtreding op Mathijs Tielemans, maar na tussenkomst van de VAR moest hij het veld verlaten.

In de tweede helft moest Vitesse komen tegen de tien man van Volendam en deed dan ook. Amine Boutrah was al gevaarlijk, maar zijn inzet ging nog op de paal. Snel daarna was het wel raak voor de Arnhemmers via Tielemans. Vitesse bleef gevaarlijk en vier minuten voor tijd maakte Marco van Ginkel de winnende. Uit een lage voorzet van Carlens Arcus tikte de aanvoerder van dichtbij raak en staat Vitesse minimaal een dag aan de leiding van de eredivisie.