Lang bezorgt PSV Johan Cruijff Schaal na winst op Feyenoord

PSV heeft voor de veertiende keer de Johan Cruijff Schaal gewonnen. Noa Lang maakte in de tachtigste minuut het enige doelpunt tegen Feyenoord.

PSV had voor rust al het betere van het spel, maar in de eerste helft waren de betere kansen via een snelle uitbraak voor Feyenoord. Toch was het bij rust 0-0 en de Rotterdammers leken vrij snel in de tweede helft op voorsprong te komen via de Braziliaan Igor Paixão, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Twee minuten later ging ook een doelpunt van PSV-debutant Isaac Babadi niet door vanwege buitenspel.

PSV drong steeds meer aan en Feyenoord-doelman Justin Bijlow moest meerdere malen redding brengen, onder meer op een afstandsschot van Jordan Teze. De wedstrijd leek af te stevenen op strafschoppen, maar toch kwam de ploeg van Peter Bosz op voorsprong. Na een diepe bal van Olivier Boscagli legde invaller Ismael Saibari de bal perfect neer voor Noa Lang die van dichtbij de 0-1 binnenschoot.

In de resterende tijd wist Feyenoord de gelijkmaker niet te maken en pakte PSV voor de veertiende keer de Johan Cruijff Schaal.