Nederlander raakt bijna zijn scrotum kwijt door Spaanse stier in Pamplona

Bij het jaarlijkse stierenrennen in de Spaanse stad Pamplona is donderdag een 58-jarige Nederlander door een meer dan 500 kilo zware stier verwond. De Nederlander raakte gewond in zijn scrotum en is naar het lokale ziekenhuis gebracht. Jaarlijks doen ook een aantal Nederlanders mee aan het omstreden stierenrennen.

De 58-jarige Randy Harms vertelt dat hij werd ingehaald door de stier nadat hij tijdens het wegrennen zijn evenwicht verloor. “Ik voelde hoe de hoorn door mijn been ging”, zegt hij tegen Diario de Navarra, een Spaans medium. “Wat nog het meeste pijn deed, was hoe ik op de grond terechtkwam.”

De Nederlander raakte ernstig gewond en werd met spoed behandeld door verzorgers van het Rode Kruis. Vanwege de ernst van de wond moest hij naar een nabijgelegen ziekenhuis, waar hij de nacht heeft doorgebracht. Een arts vertelde dat Harms aan de dood is ontsnapt. “Als de hoorn mijn lies was binnengedrongen had ik kunnen doodbloeden.”

Het was al twintig jaar een lang gekoesterde wens van Harms om deel te nemen aan het wereldberoemde festival. Zijn zoon vertelt aan Spaanse media: “Gelukkig kan hij inmiddels weer een beetje lachen.”