Duitse aanklagers onderzoeken Rammstein en Till Lindemann

Het parket van Berlijn is een onderzoek gestart naar de beschuldigingen tegen Rammstein-zanger Till Lindemann. Het parket maakte woensdagavond bekend dat er ambtshalve een onderzoek loopt en dat er meerdere strafrechtelijke aangiften zijn gedaan door derden, dat wil zeggen personen die niet bij enig misdrijf betrokken zijn.

Volgens de officier van justitie is de procedure ingeleid vanwege beschuldigingen van zedendelicten en de verkoop van verdovende middelen. Verdere informatie kon op dit moment niet worden gegeven om de lopende onderzoeken niet in gevaar te brengen en om de persoonlijke rechten van de mogelijk benadeelde partij en de beklaagde te beschermen.

De afgelopen dagen hebben verschillende vrouwen ernstige beschuldigingen geuit tegen Lindemann. Volgens deze werden jonge vrouwen van tevoren geselecteerd en gevraagd of ze naar de after party wilden komen.

Volgens beschrijvingen van enkele vrouwen zouden daar ook seksuele handelingen hebben plaatsgevonden en zijn er ook gevallen van geweld en misbruik beschreven. Van sommige vrouwen die op de feesten gratis alcohol en drugs kregen aangeboden, werd volgens een van de beschuldigingen niet eens naar hun leeftijd gevraagd.

Volgens informatie van RBB is het onderzoek ingesteld vanwege een zedendelict op grond van artikel 177 van het Wetboek van Strafrecht - dat aanranding, seksuele dwang en verkrachting regelt.

Dinsdag - voordat het onderzoek bekend werd - kondigde Radio1 op zijn homepage aan dat 'The show with Flake', de toetsenist van de band, tot nader order opgeschort was. 

"Aangezien Rammstein op tournee is, hadden we zoals gewoonlijk een show gepland, wat nu ongepast lijkt gezien het debat rond Rammstein. Flake ziet momenteel echter geen mogelijkheid om een nieuwe show te produceren die recht doet aan de huidige situatie. Daarom geeft Radio1, in overleg met Flake, besloten dat de uitzending wordt gepauzeerd", aldus Radio1.