Bagnaia boekt dominante MotoGP-zege in eigen Mugello

Ook deze komt even iets later dan gebruikelijk, maar ook hier mag dat de pret niet drukken: zondagmiddag is op het circuit van Mugello de Grand Prix van Italië verreden in de MotoGP, wat voor de thuisfans een mooi feestje opleverde.

Franceso Bagnaia vertrok vanaf poleposition, Marc Marquez en Luca Marini completeerden de eerste startrij, voor Jack Miller, Jorge Martin, Alex Marquez, Marco Bezzecchi, Aleix Espargaro en Johann Zarco. Bagnaia behield de leiding bij de start, Martin kende een topstart en sloot aan, terwijl achter hen hevig werd geknokt.

Marini had na de eerste drie ronden de derde plek in handen, maar werd op de hielen gezeten door de knokkende Marc Marquez, Alex Marquez, Miller en Brad Binder. In ronde zes schoof Marc Marquez weer eens onderuit, waarna het even wat rustiger werd: Bagnaia op kop, Martin op een gaatje en met een leuke voorsprong naar Marini, Alex Marquez en Zarco.

Met de slotfase bijna in zicht was het klaar voor de andere Marquez: Alex gleed vanaf de derde plek onderuit, net als zijn broer op basis van een eigen fout. Daarmee was de strijd min of meer gestreden: Bagnaia reed naar een bijzonder overtuigende zege, Martin hield vol op plek twee en Zarco schudde Marini van zich af in de strijd om de derde plek.