Almere City FC promoveert naar de Eredivisie

Almere City FC zal komend seizoen voor het eerst in zijn bestaan uitkomen in de Eredivisie. Het dwong de promotie af door over twee wedstrijden te winnen van FC Emmen, dat na één jaar weer degradeert naar de Eerste Divisie.

FC Emmen wist dat het voor een loodzware opgave stond voor lijfsbehoud. Het verloor de heenwedstrijd in Almere met 2-0 en moest dus flink wat goedmaken. In de eerste helft had de thuisploeg het meeste balbezit maar kansen waren er nauwelijks. Alleen vijf minuten voor rust was er een mogelijkheid toen een schot van Antonisse op de paal belandde.

Na rust was de wedstrijd snel beslist. Na een voorzet van Limbombe bracht Van La Parra Almere op voorsprong en een paar minuten later Smeets de 0-2. FC Emmen deed nog wel wat terug toen Vlak de aansluitingstreffer scoorde maar spannend werd het geen moment meer.