Sevilla wint na penalty's zevende Europa League

Sevilla heeft voor de zevende keer in de clubhistorie de Europa League veroverd. De Spanjaarden waren in de finale in Boedapest na strafschoppen te sterk voor AS Roma.

Na iets meer dan een half uur spelen kwam AS Roma in de Puskás Aréna in Boedapest op voorsprong. Gianluca Mancini zette met een prachtige pass Paolo Dybala alleen voor het doel, waarna de Argentijnse spits voor de openingstreffer zorgde.

Vlak voor rust was Sevilla dicht bij de gelijkmaker. Aanvoerder Ivan Rakitic raakte de paal. Tien minuten in de tweede helft was het wel gelijk. Uit een voorzet over rechts kreeg werkte Mancini de bal in het eigen goal en liet daarbij zijn eigen doelman kansloos. Mede doordat de VAR een strafschop voor Sevilla introk en ze bij Roma in een scrimmage een driedubbele kans misten moest er na negentig minuten verlengd worden. Ook daar vielen geen doelpunten ondanks de nodige extra tijd en moesten de strafschoppen de beslissing brengen.

In die strafschoppenreeks maakte Sevilla geen fout, terwijl bij AS Roma zowel Mancini als Roger Ibañez miste. Gonzalo Montiel leek het nog even spannend te maken. De Argentijnse verdediger miste in eerste instantie zijn strafschop, maar mocht die overnemen doordat de doelman van AS Roma te vroeg van zijn lijn was afgegaan en schoot vervolgens wel raak en bezorgde Sevilla de zevende Europa League uit de geschiedenis.