NBA: Lakers na fraaie strijd op 1-0 tegen Warriors, Knicks gelijk tegen Heat

Dinsdagavond zijn er in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA weer twee playoffwedstrijden gespeeld. De Warriors en de Lakers begonnen aan hun best-of-sevenserie, terwijl de Knicks en de Heat hun tweede duel speelden.

New York Knicks - Miami Heat (0-1)
De wedstrijd begon met een eerste kwart waarin de ploegen elkaar geen centimeter ruimte gaven, waarna Miami in het tweede kwart even een kleine voorsprong op kon bouwen. Veel was dat echter niet en de Knicks kwamen gewoon weer terug, wat resulteerde in een spannende slotfase. Een drietje van Josh Hart bracht de ploeg vier punten voorsprong en vervolgens wisten de Knicks het in de laatste anderhalve minuut uit te bouwen naar een 111-105 zege, waardoor de serie op 1-1 staat.

Game 3: Zaterdagavond 6 mei, 21.30u (NL); Miami Heat - New York Knicks

Golden State Warriors - Los Angeles Lakers
Nadat de Warriors uit de startblokken schoten kwamen de Lakers op gang en na het tweede kwart stond het gewoon weer nagenoeg gelijk. Anthony Davis schitterde met 30 punten en een weergaloze 23 rebounds, wat de Lakers in Q3 een ruime voorsprong opleverde, in samenwerking met LeBron James (22 punten, 11 rebounds). Toch kwamen de Warriors weer terug: Stephen Curry (27 punten) en reboundkoning Kevon Looney (23 stuks) trokken er een 14-0 run uit en met dik anderhalve minuut te gaan stond het met 112-112 gelijk, maar D'Angelo Russell zette de Lakers weer op voorsprong, waarna James en Dennis Schröder het met vrije worpen afmaakten voor een 112-117 zege.

Game 2: Donderdagavond 4 mei, 03.00u (NL); Golden State Warriors - Los Angeles Lakers