NBA: Lakers schakelen Grizzlies uit, Kings en Warriors naar game 7

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA is vrijdagavond weer een team afgevallen in de strijd om de titel. In de eerste playoffronde stonden er twee wedstrijden op het programma, waarbij één beslissend bleek en de ander er voor zorgde dat een zevende en laatste wedstrijd nodig is.

Golden State Warriors - Sacramento Kings (3-2)
De Warriors konden het in eigen huis afmaken, maar de Kings gaven zich uiteraard niet zomaar gewonnen en namen na een spannend eerste kwart zelfs brutaal de leiding. Onder leiding van Malik Monk, goed voor 28 punten, sloegen de Kings een gat van een punt of tien, waarna de Warriors keer op keer achter de feiten aan liepen. Stephen Curry (29 punten) en Klay Thompson brachten de ploeg bijna langszij, maar in de slotminuten vielen de Warriors volledig stil en konden de Kings het afmaken: 99-118, waardoor er een beslissende zevende wedstrijd gespeeld moet worden in Sacramento.

Game 7: Zondagavond 30 april, 21.30u (NL); Sacramento Kings - Golden State Warriors

Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies (3-2)
Ook de Lakers mochten het in eigen huis af gaan maken en dat ging beduidend beter. D'Angelo Russell (31 punten) en consorten zorgden al in het eerste kwart voor een voorsprong met dubbele cijfers, wat daarna eigenlijk niet meer in gevaar kwam. Aan het eind van Q2 kwamen de Grizzlies even wat dichter in de buurt, maar LeBron James, Riu Hachimura en co stampten de hoop van Memphis gelijk weer hardhandig de grond in met een 41-25 derde kwart. De afstraffing werd in Q4 compleet en de Lakers pakten met 125-85 de 4-2 zege in de serie en een plekje in de halve finales van de Western Conference, waarin ze het vanaf dinsdag op gaan nemen tegen de Kings of de Warriors.